Cum va fi vremea în februarie 2022. Vine primăvara! Unde se anunță 15 grade

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna februarie, iar veștile sunt dintre cele mai bune. Potrivit acestora, a treia lună de iarnă va veni cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă calendaristică, iar în anumite zone vom avea chiar și până la 15 grade Celsius. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor cădea mai mult în zonele înalte de deal și de munte. 

zi insorita jpg

See anunță un final de iarnă mai blând, cu temperaturi mai ridicate și precipitații puține. Se pare că primăvara va veni mai repede în acest an. 

Primele 10 zile din luna februarie vor fi marcate de o vreme normală termic în sudul și sud-estul țării, în timp ce în vest, centru și nord, temperaturile se vor situa ușor sub media climatologică. În depresiunile intramontane minimele vor coborî izolat sub -20 de grade Celsius, în timp ce în restul teritoriului acestea vor fi încadrate în general între -10 și 0 grade. 

Maximele termice vor fi preponderent pozitive în sud, iar în Lunca Dunării acestea se vor apropia chiar și de 8-10 grade. În nordul țării, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -2 și 5 grade Celsius.

În Transilvania se anunță ninsori, spun meteorologii, la fel și în Maramureș și nordul Moldovei. La munte, ninsorile vor fi consistente și se va depune un strat de zăpadă de până la jumătate de metru. 

În sudul țării, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, aici urmând să se depună strat de zăpadă doar sporadic. 

Vremea în februarie 2022. Unde vom avea 15 grade

În a doua decadă a lunii februarie, precipitațiile vor fi slabe din punct de vedere cantitativ și își vor face apariția în nordul extrem al țării. Vorbim despre ploi însă la altitudini mari putem avea lapoviță și ninsoare. În urma presiunii atmosferice ridicate, în zonele joase poate apărea burniță sau ușoare fulguieli. 

Temperaturile se vor situa peste media climatologică în toată țara, însă cele mai ridicate abateri termice pozitive se vor înregistra în zonele de deal și de munte. Minimele nu vor coborî cu mult sub 0 grade, în timp ce maximele se vor situa în general între 2 și 12 grade la nivelul întregii țări, chair mai ridicate în zonele deluroase. 

În a treia decadă a lunii februarie, în România va fi mult mai cald decât ar fi normal. Temperaturile maxime în sudul țării vor urcat până la 15 grade celsius - chiar și mai mult în Lunca Dunării - în timp ce în nord acestea vor fi încadrate, în general, între 3 și 11 grade. Minimele vor fi pozitive în sudul țării, iar în nord vor coborî ușor sub 0 grade, până spre -5 grade în depresiunile intramontane. 

Precipitațiile vor fi slabe în Muntenia și Moldova, în timp ce în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana acestea se vor încadra în limitele climatologice. Vor avea parte de ploi, iar în ceea ce privește ninsorile, acestea se vor semnala doar la altitudini mai mari de 1500 de metri.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net