Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

26 noiembrie 2021
article img
Meteorologii anunță frig în minivacanța de 1 Decembrie. Ploile, în schimb, ne vor ocoli

Vești nu tocmai bune din partea ANM!  Dacă vrei să mergi la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale, recomandat este să nu-ți uiți acasă căciula și mănușile! Motivul? Potrivit meteorologilor, după valul de aer cald de care ne-am bucurat până acum, în următoarea perioadă temperaturile vor scădea în toate regiunile. va ploua, va fi frig, vom avea parte chiar de lapoviță și ninsoare. 

Mirela Polifronie, specialist ANM, a vorbit la DC News despre prognoza pentru minivacanţa de 1 decembrie. Ea a precizat că în prima zi a lunii viitoare se vor înregistra maxime cuprinse între 3 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia. De asemenea, în dimineaţa zilei de 1 decembrie, temperaturile vor fi negative în aproape toată ţara. De exemplu în zona Capitalei sunt şanse destul de mari ca minima să ajungă spre minus 4, minus 2 grade Celsius.

Specialiștii ne anunță că, deși vremea intră într-un proces de răcire, acest lucru este firesc pentru ultima lună a anului. Putem spune, de fapt, că în aceste zile, când ne bucurăm și de 15 grade, se înregistrează o anormalitate. 

Unde se anunță ploi și ninsori 

Din punctul de vedere al precipitaţiilor, meteorologii anunță că acestea vor fi preponderent în regiunile intracarpatice, în vestul, nordul şi centrul ţării, sub formă de ploaie. Însă, vom avea parte și de primele ninsori, mai ales în zonele de munte. Aici, ploile se vor transforma în lapoviță, dar fenomenul nu va fi unul pe arii extinse, ci mai mult izolat. Șansele cele maimari să vedem câțiva fulgi vor fi în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie și numai la altitudini de peste 1.400 – 1.500 de metri.

Prognoza pentru București

La București, vremea în minivacanța de 1 Decembrie se anunță una cu temperaturi scăzute, dar care se încadrează în normalul perioadei. Dimineașa se vor înregistra valori negative, însă se va mai încălzi puțin spre prânz. Din fericire, nu vom avea parte de ploi și nici de ninsoare. Poate vom avea nevoie de căciulă și mănuși, dar putem lăsa acasă umbrelele.