Cur─â╚Ťenie de prim─âvar─â ├«n toat─â ╚Ťara. Copii implica╚Ťi ├«n str├óngerea gunoaiele adul╚Ťilor ├«n campania Ministerului Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat la 4 aprilie campania na╚Ťional─â ÔÇ×Cur─â╚Ť─âm Rom├ónia!ÔÇŁ, ├«n care sunt implicate prim─âriile din ├«ntreaga ╚Ťar─â. Ac╚Ťiunea vizeaz─â str├óngerea de╚Öeurilor din zonele rurale ╚Öi urbane sufocate de gunoaie.

Nu a durat mult p├ón─â c├ónd prim─âriile, ├«n unele cazuri cu implicarea G─ârzii de Mediu, din diverse jude╚Ťe, au ├«nceput s─â promoveze ac╚Ťiunile de ecologizare. Printre imaginile postate, mai ales de Garda Na╚Ťional─â de Mediu, se disting copii de ╚Öcoal─â general─â, sco╚Öi la str├óns gunoaie de prin p─âduri, de prin ╚Öan╚Ťuri sau maidane. Echipa╚Ťi, cel mult, cu ni╚Öte banale m─ânu╚Öi din latex, care nu ofer─â protec╚Ťie ├«ndelungat─â la uzura continu─â ╚Öi de nici un fel ├«n cazul obiectelor ascu╚Ťite sau t─âioase, micu╚Ťii au str├óns zeci de tone de de╚Öeuri aruncate f─âr─â discern─âm├ónt de adul╚Ťi.

image
La Br─âila, copiii au str├óns gunoaiele f─âr─â nici un echipament de protec╚Ťie. Facebook: Garda de Mediu

Cum a fost posibil așa ceva? În regulamentul campaniei este descris modul de organizare:

ÔÇ×Pentru realizarea acestei activit─â╚Ťi, beneficiarii finan╚Ť─ârii pot coopta voluntari din comunit─â╚Ťile locale, inclusiv din r├óndul institu╚Ťiilor publice, unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, operatorilor economici ╚Öi/sau pu╚Öi la dispozi╚Ťie de ONG-uri.

Sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu de╚Öeuri (plastic, metal, de╚Öeuri de echipamente electrice ╚Öi electronice, sticl─â, h├órtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii ╚Öi acumulatori, anvelope), inclusiv a gospod─âriilor, zonelor de protec┼úie din jurul lacurilor naturale, lacurilor de acumulare, cursurilor de ap─â, digurilor, canalelor, barajelor ┼či a altor lucr─âri hidrotehnice, c├ómpurilor, p─âdurilor, de pe raza teritorial─â a UAT/ADI, doar ├«n condi╚Ťiile ├«n care cantit─â╚Ťile respective de de╚Öeuri nu intr─â ├«n responsabilitatea operatorilor licen╚Ťia╚Ťi/autoriza╚Ťi, conform contractelor ├«ncheiate de solicitant cu ace╚ÖtiaÔÇŁ, se arat─â ├«n textele publicate ╚Öi pe paginile G─ârzii Na╚Ťionale de Mediu.

LIPSESC ECHIPAMENTELE PROFESIONALE DE PROTECȚIE

ÔÇ×Informa╚Ťiile sunt chiar din Ghidul de finan╚Ťare al proiectului. Pentru c─â ministerul spune c─â va sprijini financiar Unit─â╚Ťile Administrativ Teritoriale, adic─â UAT-urile, prim─âriile, mai precis. Au anun╚Ťat public, la lansarea campaniei c─â UAT-urile vor primi sume ├«ntre 3.000┬á ╚Öi 30.000 de lei. Au omis s─â spun─â ce vor face prim─âriile cu ace╚Öti bani. Care este motivul finan╚Ť─ârii ╚Öi ce se ├«nt├ómpl─â cu de╚Öeurile, din moment ce ├«n acel ghid scrie c─â sunt str├ónse de╚Öeurile care nu intr─â ├«n responsabilitatea operatorilor autoriza╚Ťi? Adic─â a firmelor care pot str├ónge de╚Öeuri pentru ca mai apoi s─â le duc─â la gropile de gunoiÔÇŁ, ne-a declarat un activist de mediu care urm─âre╚Öte derularea campaniei.

Atunci c├ónd au loc ac╚Ťiuni de ecologizare, tocmai din cauza riscurilor prezentate de de╚Öeuri, voluntarii implica╚Ťi sunt echipa╚Ťi cu m─ânu╚Öti groase din cauciuc, m─â╚Öti faciale ╚Öi ustensile profesionale care permit adunarea obiectelor u╚Öoare, de la distan╚Ť─â cu un cle╚Öte sau cu o ╚Ťepu╚Ö─â.

stanga
dreapta
image
image
image
image
image
image
ministrul mediului tanczos barna lansare campanie jpg

Din p─âcate, ├«n cazul campaniei ÔÇ×Cur─â╚Ť─âm Rom├ónia!ÔÇŁ, voluntarii implica╚Ťi, printre care ╚Öi copii minori, tocmai aceste echipamente de securitate lipsesc. Cel pu╚Ťin, a╚Öa reiese din sutele de imagini postate de cei iplica╚Ťi ├«n ac╚Ťiunile de ecologizare, p├ón─â acum.

Campania se încheie la data de 4 mai.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

297951208 827483831584833 7374864136629985305 n jpg
cub elena basescu png
cluj florin salam
majda si mihai png
298248582 369171575385020 439730657930127129 n jpg
baza tommy lee copy jpeg
eva zaharescu webp
samantha smith abuz sexual jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
aine davis jfif
Valeric─â Chitic FOTO vrancea14
foto baza turista paris shutter jpg
ghee butter in glass jar with wooden spoon jpg
2 dr denisa zaharia 2 jpg jpeg
spania profimedia jpg