Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui Iohannis

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Curtea Constituţională a României va discuta miercuri cererile preşedintelui Klaus Iohannis şi şefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, privind constatarea unui conflict între puterile statului în urma adoptării OUG privind modificarea Codurilor penale, anunţă Agerpres.

UPDATE. Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea formulată de preşedintele Klaus Iohannis privind OUG de modificare a codurilor penale. "Guvernul avea dreptul să formuleze acele modificări", a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat că, la şedinţa de miercuri, a invitat părţile din dosar - Parlament, Guvern şi CSM, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

"Am invitat părţile. (...) L-am invitat şi pe preşedintele României, dar nu în calitate de parte, că nu e parte. (...) Am adresat o invitaţie de a participa la şedinţă şi preşedintelui. (...) Vom vedea mâine dacă vine sau nu. Noi ne-am făcut datoria să-l înştiinţăm cu privire la termenele de judecată în cazul sesizării pe care domnia sa a făcut-o. Şi una similară a făcut CSM", a afirmat Dorneanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net