Curtea Palatului Elisabeta, pregătită pentru primul 10 mai fără Rege

simeon stalpnicul png
10 mai 2012. Ultima Garden Party la care a participat Regele Mihai. Aici, alături de Principesa Margareta și de Principele Radu Foto: familiaregala.ro

Membrii Familiei Regale se pregătesc intens pentru evenimentele care vor avea loc în aceste zile. Joi, este Ziua Regalității și se împlinesc 152 de ani de când principele Carol de Hohenzollern a ajuns pe pământ românesc. Este primul 10 mai fără Regele Mihai I. Tot joi, va avea loc deja binecunoscuta Garden Party. Iată cum a fost pregătită curtea Palatului Elisabeta pentru acest eveniment.

Petrecerea anuală, de 10 Mai, din curtea Palatului Elisabeta este un eveniment unic în România. Eleganță, stil, bune maniere, oameni valoroși din toate domeniile. Sunt ingredientele de bază ale celebrei Garden Party, organizată cu ocazia Zilei Regalității.

simeon stalpnicul png
Gazonul din curtea Palatului Elisabeta a fost tuns perfectfoto: Familia Regală

Pregătirile pentru petrecere sunt în toi, fiecare detaliu fiind pus la punct, astfel încât totul să iasă ca la carte. Invitații vor fi primiți de membrii Familiei Regale pe peluza din curtea Palatului Elisabeta, astfel că aceasta trebuie să arate impecabil. În acest sens, Majestatea Sa, Margareta, și Altesa Sa, Principele Radu, au făcut publice câteva fotografii, în care se observă ce frumos a fost aranjată grădina palatului.  „Grădina Palatului Elisabeta este pregătită pentru primirea invitaților la Garden Party de 10 Mai, zi de sărbătoare națională”, au scris pe contul de Instagram al Familiei Regale.

simeon stalpnicul png
Au fost deja amplasate în curte corturile specifice unei astfel de petrecerifoto: Familia Regală

Potrivit Familiei Regale, „sunt așteptați mii de invitați din toate județele țării și din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc în prezența MS Margareta, Custodele Coroanei Române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena și ES dl. Alexander Philips Nixon, ASR Principesa maria. Printre invitați se vor număra reprezentanți ai comunităților rurale și urbane, demnitari ai statului român, autorități locale, personalități ale societății civile, ale mediului economic, profesori și elevi, reprezentanți ai Armatei României, ai Bisericii și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București. Își vor da concursul Orchestra Reprezentativă a Armatei României, Brigada 30 gardă „Mihai Viteazul” și Jandarmeria călare.

simeon stalpnicul png
10 mai 2012. Regele Mihai a salutat invitații, de la balconul Palatului Elisabetafoto: Familia Regală

Va fi, însă, un 10 Mai mai trist, ținând cont că Regele Mihai I nu mai este printre noi. Ultima oară când Majestatea Sa a participat la Garden Party a fost în anul 2012, însă fără Regina Ana, care deja era bolnavă și nu se mai putea deplasa.

Regele Mihai I a murit în 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. Majestatea Sa s-a stins la reședința din Elveția și este înmormântat la Curtea de Argeș.

Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoria României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

10 mai, Ziua Regalităţii, a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947, până la venirea comuniştilor la putere, potrivit „Historia”. În timpul regimului comunist, sărbătoarea de 10 Mai a fost ştearsă din memoria colectivă, iar când se vorbea despre independenţă se invoca discursul lui Mihail Kogălniceanu din Parlament, rostit la 9 mai. Astăzi, 10 Mai este Ziua Regelui.

Prima semnificaţie a zilei de 10 Mai este legată de momentul sosirii lui Carol de Hohenzollern Sigmaringen în România în anul 1866. Cu acceptul împăratului francez Napoleon al III-lea şi cel al regelui Prusiei, Wilhelm I, principele Carol porneşte spre România la sfârşitul lui aprilie 1866. Părăseşte Castelul Sigmaringen de lângă Dusseldorf şi traversează Elveţia şi Austria. În ziua de 8 mai ajunge cu vaporul la Turnu Severin, iar pe 10 Mai 1866 intră în Bucureşti. Începea astfel o domnie de 48 de ani, cea mai lungă din istorie. Este perioada în care 10 Mai intră în conştiinţa românilor drept Ziua Naţională şi Ziua Dinastiei.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
dmitri peskov vladimir putin jpeg
image
image
image
image
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg