Dai 10.000 de euro şi îţi naşte copilul
Aducerea pe lume a unui copil a ajuns o afacere. Tot mai multe femei sunt gata să rămână însărcinate pentru alte familii. Sumele pe care le cer sunt astronomice. Reporterii de la Adevărul au negociat cu o tânără, din Bucureşti, care era gata să devină mamă purtătoare dacă primea 10.000 de euro.
Să ai un copil a devenit destul de dificil. În marea majoritate a cuplurilor, cel puţin unul dintre parteneri are, mai nou, probleme de reproducere.
Dacă femeia nu poate rămâne însărcinată, apar mamele purtătoare. Le dai o sumă de bani şi sunt gata să-ţi poarte copilul în pântec timp de nouă luni. Reporterii „Adevărul" au negociat cu o mamă de ocazie care îşi oferă serviciile pe Internet.
„Tânără, fără vicii, doresc să fiu mamă purtătoare. Vreau să ajut o familie". Jurnaliştii şi-au dat întâlnire cu ea în Parcul Cişmigiu, din Bucureşti. „Eu sunt Ioana", s-a prezentat tânăra, fără să se ridice de pe bancă.
Pe Internet există zeci de anunţuri postate la mica publicitate în care femeile se oferă să fie mame purtătoare
Are 36 de ani, este infirmieră la Spitalul Floreasca din Capitală şi după câteva politeţuri îşi începe „pledoaria". Se vede că nu este la prima negociere. În câteva cuvinte, încearcă să-i convingă de faptul că are o familie fericită şi fără probleme de sănătate, dar puţin strâmtorată din punct de vedere financiar.
„Am doi copii sănătoşi, pe care i-am născut normal. Nu fumez, nu sunt alcoolică. Am mai încercat cu o familie, însă mi-au propus să mă mut în America. N-am putut pentru că am familia aici. Americanii îmi oferă cât cer, plus alţi 300 de euro în fiecare lună pe timpul sarcinii. Eu vreau 10.000 de euro, plus analizele medicale", spune senin Ioana.
O parte din bani, 2.000-3.000 de euro, îi vrea în a treia lună de sarcină, iar restul la sfârşit. Cazul Ioanei nu este singular. Alte zeci de femei trăiesc bine de pe urma bebeluşilor aduşi pe lume pentru familiile care îşi doresc enorm să devină părinţi.
Click! spune
Legea permite să fii mamă surogat, însă nu acceptă compensaţiile de ordin financiar. Proiectul de lege privind sănătatea reproducerii şi reproducerea umană asistată medical a fost adoptat de Camera Deputaţilor, dar nu a ajuns să fie niciodată promulgată de preşedinte.
Tocmai acest lucru îi face pe cei implicaţi în acest proces să se ferească.