Dai 500 de lei dacă vrei să-ţi mai poţi plimba câinele pe stradă

image
Câinii trebuie microcipaţi şi înregistraţi într-o bază de date

Proprietarii de căţei mai au la dispoziţie doar cinci luni pentru a-şi înregistra patrupedele în Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân. Cerinţa este obligatorie şi are ca scop controlul reproducerii câinilor şi verificarea stării lor de sănătate.

Cei care nu o respectă riscă amenzi usturătoare, care se încadrează între 2.000 şi 5.000 de lei. Până la 1 ianuarie 2015, fiecare câine cu stăpân trebuie sterilizat, microcipat şi înregistrat în baza de date a ANSVSA. Toate aceste servicii sunt oferite de medicii veterinari particulari, care percep tarife aproape la fel de piperate ca şi amenzile.

De exemplu, o clinică veterinară din Capitală percepe 150 de lei pentru implantarea unui microcip sub piele, pentru înregistrare şi pentru eliberarea carnetului de sănătate al patrupedului. Dacă animalul nu e castrat, atunci trebuie să ştiţi că acest serviciu vă mai costă 300 de lei, tarif  la care se mai adaugă consultaţia (50 lei) şi analizele de sânge (12 lei). Puteţi apela, însă, la serviciile primăriei ori ale organizaţiilor de protecţia animalelor, care sterilizează câini în mod gratuit, în limita fondurilor de care dispun.

image
Aşa arată un carnet de sănătate, obligatoriu fiecărui căţel

O altă clinică cere 150 de lei doar pentru microcipare şi înregistrare, în vreme ce pentru carnetul de sănătate mai plătiţi 45 de lei. Coordonatorul programului de capturare a maidanezilor din Primăria Capitalei, Răzvan Băncescu, consideră că tarifele veterinarilor sunt exagerate. „Circa 10 lei costă microcipul, vreo 5 lei carnetul de sănătate, iar costurile cu manopera nu ar trebui să depăşească 50 de lei. Nu înţeleg de unde au scos sumele astea”, ne-a spus Băncescu.

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Gigi Hadid și Kanye West
Ucraineană dintr un sat eliberat dezvăluie întrebarea pe care o pun mereu soldații rușii în satele pe care le invadează jpg
Repartitor de caldura FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg