Dan Barna a primit aviz negativ în comisiile de specialitate

Ultima actualizare:

    Dan Barna a fost respins de comisie la fel cum vor fi, cel mai probabil, toți miniștrii Cabinetului Cioloș
Dan Barna a fost respins de comisie la fel cum vor fi, cel mai probabil, toți miniștrii Cabinetului Cioloș

Dan Barna a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de specialitate, așa cum s-a întâmplat cu toți miniștrii care au intrat la audieri până acum. Este vorba despre Iulia Popovici, ministru propus la Ministerul Culturii, Tudor Pop, propus la Ministerul Tineretului și Sportului, Monica Berescu, la Cercetare, Nicu Fălcoi la MAPN, Alin Stoica, la MAI, Cătălin Drulă, la transporturi.

Dan Barna, aviz negativ pentru MAE

Ministrul desemnat la Ministerul Afacerilor Externe, Dan Barna, a afirmat, la audierea din comisiile parlamentare, că Republica Moldova mai are rezerve de gaz pentru câteva zile şi că acesta este un moment în care România trebuie să intervină. Barna a primit aviz negativ pentru MAE. Dan Barna a fost întrebat, marţi, în cadrul audierilor în comisiile parlamentare, care este poziţia sa în criza gazului din Republica Moldova, potrivit news.ro.

"Astăzi Moldova a primit o ofertă de la Gazprom de cinci ori mai scumpă decât în contractul de până la luna septembrie. E foarte clar că este o presiune uriaşă pe Moldova care mai are rezerve de câteva zile şi este un moment în care România trebuie să intervină. Faptul că funcţionează gazoductul Iaşi – Ungheni este un lucru bun şi putem să le acordăm acest sprijin, însă, dincolo de asta - şi de asta am şi salutat iniţiativa domnului Aurescu, ministrul actual de externe, de a solicita sprijin european pentru resursă de gaz pentru Moldova pentru că în momentul de faţă ei sunt cu spatele la zid şi partenerul pe care se pot baza se numeşte România”, a afirmat Barna. El s-a mai referit în cadrul audierilor şi la dezvoltarea unei relaţii de lobby pentru România în SUA. 

Barna: „Trebuie să facem un lobby al nostru în SUA”

"Relaţia cu SUA şi rolul de partener strategic consistent despre care vorbim şi toţi suntem de acord cu asta nu se poate întâmpla dacă nu dezvoltăm o relaţie reală de lobby, un mecanism de lobby al nostru în SUA. Avem români din diaspora din SUA în instituţii foarte importante, profesionişti de top mondial în bănci, în centre de date, în toate locurile unde într-adevăr contează, or faptul că noi nu îi folosim ca resursă de lobby pe ceea ce înseamnă Congresul american, pe ceea ce înseamnă locul unde se iau deciziile, Visa Waiver şi celelalte lucruri de care avem nevoie în relaţia cu SUA, s-ar construi mult mai uşor dacă am avea un lobby nu la nivelul Ungariei, care e foarte performantă pe zona asta, dar măcar al Poloniei sau al celorlate state care au o reprezentare consistentă a intereselor lor ca state, interese legitime, în relaţia cu SUA”, a mai transmis ministrul desemnat la Externe. 

 Dan Barna a primit aviz negativ din partea comisiilor, fiind 20 de voturi împotrivă şi 11 pentru.

image
image
image
image
image
image
FotoJet (10) jpg
lidl
bani de Craciun jpg
pnrr bloc jpg
Bărbat cu un telefon in mana FOTO Shutterstock
kfc pui foto shutterstock
FotoJet (9) jpg
la masa jpg