Dan Barna l-a atacat pe premierul Cîțu de față cu toți miniștrii. Tensiuni în prima ședință de guvern după demiterea lui Vlad Voiculescu

Ultima actualizare:

    Dan Barna Foto: playtech.ro
Dan Barna Foto: playtech.ro

Cei șase reprezentanți ai USR-PLUS participă de la ora 13.00 la ședința de guvern. Copreședintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna i-a transmis de la începutul discuțiilor premierului Cîțu că formațiunile pe care le reprezintă nu mai au încredere în el. Premierul Florin Cîţu a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi vor fi aprobate şapte acte normative "care nu suportă amânare", printre care noile reguli de sancționare a agenților economici care nu respectă regulile sanitare.

”USR-PLUS nu mai are încredere în Florin Câțu și ne retragem sprijinul”. Aceasta este declarația făcută potrivit digi24.ro de Dan Barna în debutul ședinței de guvern. Acesta a avut un schimb de replici tăios cu premierul care nu s-a lăsat mai prejos. Dar cum au ajuns reprezentanții USR-PLUS în ședința de guvern după ce anunțaseră că o vor boicota? La ora 12.00, copreședintele USR-PLUS Dan Barna a ținut o ședință cu Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Stelian Ion, Cristian Ghinea și Ciprian Teleman, reprezentanții celor două formațiuni politice în Guvernul Cîțu. S-a stabilit să se prezinte cu toții la ședință, ca un prim pas pentru normalizarea situației apărute în coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Cu o zi în urmă, miniștrii USR-PLUS refuzaseră să intre în ședința de guvern, supărați pe premierul Cîțu .

Ce subiecte a spus premierul Florin Câțu că se vor discuta

Este vorba mai întâi de deja celebra hotărare de schimbare a regulilor privind sancționarea restaurantelor și unităților de alimentație care nu respectă regulile sanitare. Este vorba apoi de o hotărâre privind creșterea alocaţiilor de hrană pentru pacienţii din spitale."Majorăm alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitale cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72% şi am reglementat modalitatea de majorare a alocaţiilor de hrană la solicitarea conducătorului unităţii sanitare, cu avizul consiliului de administraţie, în condiţiile identificării altor surse de finanţare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi de la bugetul de stat".

De asemenea, pe ordinea de zi se află o Ordonanţă de Urgenţă care prevede că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Aceste acte vor fi considerate vechime în muncă şi stagii de cotizare. "Clarificăm situaţia statutului rezidenţilor care lucrează în aceste centre de vaccinare", a scris Cîțu pe o rețea de socializare conform news.ro. Totodată, Guvernul va aproba un Memorandum prin care Ministerul Sănătăţii încheie o nouă comandă pentru achiziţionarea a 4.260.269 de doze opţionale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer.

Alte acte normative menţionate sunt: Hotărâre de Guvern, ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătăţii şi care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca; Ordonanţă de Urgenţă pentru programul de restructurare al CEO; Proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G şi un Memorandum cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Citiți și

Klaus Iohannis l-a numit pe prim-ministrul Florin Cîţu ministru interimar al Sănătăţii

Momentele controversate din mandatul lui Vlad Voiculescu. Nu a rezistat nici 4 luni ca ministru al Sănătății

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fiice de vedete colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa consumata in avion FOTO shutterstock 2201162353 jpg
toamna unsplash jpeg
regele charles fiu camilla tom jpg
mancare hotel jpg
Povestea bărbatului care a vândut Turnul Eiffel de două ori   cel mai mare escroc al Americii jpeg
femeie bani jpg
sofer jpg
constantin brâncuși picasso jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net