David Popovici a dat BAC-ul! Ce note a obținut marele sportiv român: „A fost dificil”

Cel mai rapid înotător din lume, David Popovici, a avut în această lună emoţii mai mari decât la orice Campionat Mondial. El a susţinut Bacalaureatul în sesiunea specială dedicată sportivilor olimpici şi a trecut cu brio şi de acest hop din viaţa lui. 

image

Absolvent al Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Bucureşti, David a susţinut sesiunea specială a Bac-ului la Vălenii de Munte, alături de ceilalţi performeri de vârsta lui care au competiţii în perioada tradiţională a acestui examen. Aşa cum a recunoscut într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor”, el a trecut cu brio de această încercare, cu o notă care, aşa cum a recunoscut, reflectă cunoştinţele: 8,65. 

David Popovici, despre notele obținute la BAC

„Consider că rezultatul pe care l-am avut reflectă perfect timpul acordat învăţatului. E o medie muncită! A fost dificil, dar m-am străduit să le pun în balanţă şi am reuşit să încerc să nu las deoparte învăţatul pentru a mă concentra pe înot şi nici viceversa pentru că şi în viaţă în general nu e bine să te concentrezi doar pe un anumit lucru prea tare. Mi-a făcut plăcere să învăţ. Având atât de multe antrenamente, nu sunt cel mai obişnuit cu cititul, cu învăţatul şi reţinutul şi mi-a plăcut.

Sunt foarte mulţumit de rezultat şi mai ales uşurat. Pentru că pe măsură ce se apropia Bacalaureatul, am început să învăţ din ce în ce mai mult, să mă şi stresez din ce în ce mai mult, cum sunt sigur că au făcut toţi care au dat examenul acesta”, a declarat sportivul pentru sursa citată. În ceea ce priveşte viitorul său academic, Popovici ştie deja ce facultate va urma, după ce a refuzat în ultimii doi ani toate propunerile venite din partea unor universităţi de elită din SUA: va face psihologia, la Bucureşti. ”Vreau să mă duc la facultatea de psihologie de la Universitatea Bucureşti, pentru că şi mama a terminat psihologia şi cred că de la ea am această înclinaţie.

Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăţ cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman”, a mai explicat David. Până atunci, în weekend, el va putea fi urmărit în bazinul de la Otopeni, pentru că va participa la Cupa României. Apoi, în iulie, are Campionatele Mondiale de la Fukuoka. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
image
actualitate.net
image
actualitate.net