De azi zburăm cu ”Sarmizegetusa”

Ultima actualizare:

    Avionul din flota companiei naționale va efectua curse în Europa
Avionul din flota companiei naționale va efectua curse în Europa

Primul dintre cele două noi avioane cumpărate de Tarom intră de astăzi în flota companiei naționale de transport. Acesta va zbura doar în Europa.

Aeronava este de tip Boeing 737 și este denumită ”Sarmizegetusa”. Are o configurație de 189 de locuri, o autonomie de 4.500 kilometri, ceea ce sugerează că avionul nu va fi folosit la zboruri transatlantice directe, ci doar în Europa sau cel mult cu escală.

Până la sfârștul lunii, au alt Boeing va intra în flota Tarom. Cele două aeronave au fost cumpărate în leasing operaţional pe o perioadă de zece ani.

Compania națională de transport aerian a retras anul trecut două avioane Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman.

Flota sa numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă.

La începutul lui 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că, din fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro, care urmează să fie creat de Guvern în acest an, va fi finanţată achiziţia a 30 de avioane noi în următorii ani.

Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air.

Liderul pieţei, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, este Wizz Air.

Tarom a înregistrat o creştere de 1% a numărului de pasageri în 2016, până la 2,41 milioane.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net