De ce a fost interzis Uber în Cluj


    Taximetriştii au protestat şi  acum două zile împotriva  prestatorilor de servicii online,  gen Uber sau Taxi Fy
Taximetriştii au protestat şi acum două zile împotriva prestatorilor de servicii online, gen Uber sau Taxi Fy

Taximetriştii clujeni au făcut primul pas spre interzicerea Uber. Printr-o decizie a Tribunalului Comercial din Cluj s-a interzis activitatea companiei în oraş, până ce şoferii utilizatori ai acestei aplicaţii nu se conformează aceloraşi reguli ca şi taximetriştii.

Potrivit motivării sentinţei de la Cluj, reprezentanţii Uber au susţinut în instanţă că ei nu activează în domeniul transportului de persoane ci, „prin intermediul aplicaţiei sale, pune la dispoziţia utilizatorilor (beneficiari şi furnizori) o platformă IT ce pune în legătură persoane ce doresc să se deplaseze”, scrie adevarul.ro. Activitatea ar fi una de e-commerce, şi nu de transport public, au mai precizat reprezentanţii Uber, care au subliniat că „în nici un caz nu poate fi reţinută ca fiind un serviciu veritabil de transport public de persoane“.

Judecătorii clujeni şi-au însuşit însă susţinerile taximetriştilor, stabilind prin decizie că Uber „trebuie considerat ca fiind indisociabil legat de un serviciu de transport“ şi, ca atare, trebuie să respecte principiul bunei-credinţe pe piaţa acestor servicii. Aceştia au considerat, astfel, că Uber face concurenţă neloială deoarece, deşi efectuează transport public, nu se supune aceloraşi reguli ca firmele de taximetrie. O diferenţă majoră este, de pildă, atestatul necesar activităţii de taximetrie, care şoferilor Uber nu le este impus. Sentinţa de la Cluj nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs. Procese similare, în care taximetriştii au cerut judecătorilor să constate că Uber le face concurenţă neloială mai sunt în derulare la Bucureşti şi Timişoara. 

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
cub rona hartner png
Camelia Șucu a fost căsătorită cu Dan Șucu
cub theo rose anghel damian png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg