De ce nu au fost raportate decesele de la Suceava. ÔÇŁS─â nu se interpretezeÔÇŁ

image
Spitalul de Urgen╚Ť─â Suceava la ├«nceputul lunii apriliefoto: Google Street View

Suceava este zona cea mai afectat─â de noul coronavirus, iar spitalul de urgen╚Ť─â din municipiu a fost un adev─ârat focar de infec╚Ťie. Medicul militar care a preluat conducerea spitalului a vorbit despre haosul organizatoric de acolo ╚Öi a dezv─âluit ce i s-a r─âspuns c├ónd a ├«ntrebat de ce nu au fost raportate decesel: ÔÇŁS─â nu se interpretezeÔÇŁ.

Ionel Oprea, cel care coordonat echipa militară la conducerea Spitalului Judeţean Suceava, a declarat vineri, la Digi 24, că nu a găsit documente sau înscrisuri pentru a răspunde la întrebările procurorilor care cercetează situaţia de acolo, după izbucnirea epidemiei de  coronavirus.

ÔÇťAu fost momente ├«n care servicii ├«ntregi nu aveau niciun lucr─âtor, pentru c─â erau bolnavi, sau pleca┼úi din serviciu, nu veneau. Am avut solicitare de l─âmuriri oficiale c─âtre Parchet ┼či i-am informat ┼či pe d├ón┼čii, ┼či am c─âutat acolo s─â fundament─âm starea de lucruri, ┼či nu am avut cum, pentru c─â nu am g─âsit documente, nu am g─âsit ├«nscrisuri, nu am g─âsit pe nimeni care s─â spun─â, da, a fost atunci, ├«mi amintesc sau nu ├«mi amintesc.

Nici date despre personalul care era ├«mboln─âvit, de exemplu, 20 sau 21, pe categorii, nu am g─âsit. Cu toate c─â l-am g─âsit ├«n serviciu pe ┼čeful Runos, acesta nu numai c─â nu a fost ├«n stare s─â ne prezinte o situa┼úie clar─â, dar nici nu a vrut, a refuzat ┼či a plecat, ┼či-a dat demisia. A trebuit s─â aducem de la Spitalul Militar Sibiu pe ┼čeful de personal de acolo ┼či ├«n zece zile de abia am reu┼čit s─â clarific─âm cine, unde este, ├«n ce situa┼úie se afl─â. A fost incredibil de dificilÔÇŁ, a spus secretarul de stat, preciz├ónd c─â va fi greu de stabilit pentru unele situa┼úii care a fost realitatea ┼či ce s-a ├«nt├ómplat acolo.

Angajata de la Morg─â: ÔÇŁM-am temut s─â le introduc, s─â nu se interpretezeÔÇŁ

ÔÇťAm mers la condica de decese la Morg─â ┼či nu corespundea cu num─ârul datelor din sistem. Atunci am constatat un num─âr 10 sau 11 foi de observa┼úie care nu fuseser─â operate. Mi s-a spus c─â era vorba despre urgen┼úe care din UPU au urcat direct ├«n Terapie unde au ┼či decedat ├«n mai pu┼úin de o ziÔÇŁ, a afirmat Ionel Oprea.

El a dat dispozi┼úie scris─â ca aceste lucruri s─â fie remediate ┼či raportate, dar acest lucru nu s-a ├«nt├ómplat.

ÔÇťCu toate c─â am dat dispozi┼úie ├«n scris, c├ónd am revenit ┼či am verificat iar─â┼či dup─â 20, o parte din ele nu fuseser─â introduse ├«n sistem. Doamna de acolo a spus: ┬ź┼×ti┼úi, m-am temut s─â le introduc s─â nu se interpreteze┬╗. Ce s─â se interpreteze, doamn─â? Sunt decese ┼či trebuie introduse. Disciplina ├«n serviciu nu face parte din educa┼úia profesional─â a tuturor de acolo. Deci ni┼čte lucruri elementare, o dispozi┼úie ├«n scris, luat de cuno┼čtin┼ú─â ┼či totu┼či spunea a┼ča cu senin─âtate, am considerat c─â nu e cazul. Sau da, le facem. P─âi de ce nu le-a┼úi f─âcut? Cine ce interes are s─â ascund─â ni┼čte decese?ÔÇŁ, a mai afirmat secretarul de stat.

El a mai explicat c─â cei de la Terapie Intensiv─â au omis s─â ├«ntocmeasc─â la timp unele documente medicale sau au crezut c─â este treaba celor de la Boli Infec┼úioase, dar ace┼čtia nici nu ┼čtiau de cazurile respective.

Vineri au fost anun┼úate ┼čase noi decese ale unor pacien┼úi din jude┼úul Suceava, persoane care au decedat la ├«nceputul lunii aprilie.

Citește și:

M─ârturii incredibile din spitalul groazei de la Suceava. Rudele pacien╚Ťilor sunt la cap─âtul puterilor

Coronavirus Rom├ónia. Spitalul Jude╚Ťean Suceava, ├«nchis pentru dezinfec╚Ťie. 72 de cadre medicale, infectate

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg