De ce nu ies musulmanii în stradă pentru a condamna atacurile


    Ismael Saidi e marocan, dar e stabilit de mulți ani în Belgia, la Bruxelles
Ismael Saidi e marocan, dar e stabilit de mulți ani în Belgia, la Bruxelles

Dramaturgul belgian de origine marocană Ismael Saidi a oferit răspunsul săptămânii la întrebarea „De ce nu ies în stradă și musulmanii de rând pentru a condamna atacurile teroriste?”. Reacția sa a primit atât aprecieri, cât și critici. Iat-o!

Peste 1.300 de comentarii de toate soiurile, peste 11.200 de distribuiri și peste 24.000 de aprecieri favorabile a avut postarea lui Ismael Saidi pe Facebook. El a răspuns într-un mod inedit întrebării care s-a aflat pe buzele multor occidentali după atentatul de la Bruxelles. Așadar, de ce nu au ieșit musulmanii în stradă, domnule Saidi?

„Pentru că noi conducem taxiurile care duc gratuit oamenii acasă, după ziua de ieri…Pentru că noi îi tratăm pe răniții din spitale...Pentru că noi conducem ambulanțele care se învârt ca stelele pe străzile noastre pentru a încerca să îi salveze pe aceia dintre noi care mai sunt în viață...Pentru că noi ne aflăm la recepțiile hotelurilor care îi primesc gratis pe privitori, începând de ieri...Pentru că noi conducem autobuze, tramvaie, trenuri de metrou, astfel încât viața să poată continua, deși rănită...Pentru că suntem mereu în căutarea criminalilor, în hainele noastre de polițiști, anchetatori, magistrați...Pentru că și noi îi plângem pe cei pe care i-am pierdut...Pentru că noi suntem de două ori, de trei ori mai zdrobiți...Pentru că aceeași credință a dat naștere călăului și victimei...Pentru că noi suntem pierduți și încercăm să înțelegem...Pentru că ne-am petrecut noaptea la ușă așteptând pe cineva care nu se mai întoarce...Pentru că ne numărăm morții...Pentru că suntem în doliu...Restul e tăcere...”

Ești mulțumit de răspunsul său? Comentează pe click.ro!

FotoJet (1) jpg
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub anamaria prodan png
cub amal george cooney png
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
shutterstock 2097257428 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg