De ce s-au ├«nt├ólnit ┼čefii Poli┼úiei cu interlopii, ├«naintea ├«nmorm├ónt─ârii lui Emi Pian. Reac╚Ťia IGPR

27 august 2020
image
Ministrul de Interne, Marcel Vela

Imaginile difuzate de Adev─ârul.ro, din care ar rezulta c─â ┼čefi din Poli┼úie s-au ├«nt├ólnit cu membri ai clanului Duduianu, ├«naintea ceremoniei de ├«nmorm├óntare a lui Emi Pian, au pus pe jar autorit─â╚Ťile ╚Öi au revoltat opinia public─â. ┼×eful IGPR, chestorul Liviu Vasilescu, cel care apare ├«n imagini, a precizat c─â a fost o opera┼úiune oficial─â, legal─â.

┼×eful Poli┼úiei Rom├óne s-a ├«nt├ólnit personal cu reprezentan┼úii Duduienilor. Liviu Vasilescu nu a negociat cu interlopii, ci le-a dat o directiv─â.Potrivit surselor Adevarul.ro, Liviu Vasilescu i-ar fi spus, scurt, unuia dintre interlopii din clanul Duduianu: ÔÇ×Se ├«ngroap─â. Nu negociemÔÇŁ.Acestea au fost cuvintele pe care Liviu Vasilescu le-ar fi folosit ├«n noaptea de 8 spre 9 august. Poli┼úi┼čtii au ales o zon─â pubic─â pentru a se ├«nt├ólni cu reprezentan┼úii interlopilor, dar noaptea, ca element de surpriz─â. Tot din acest motiv a ales ┼či Liviu Vasilescu s─â mearg─â personal la ├«nt├ólnire. Imaginile publicate de Adev─ârul confirm─â versiunea relatat─â de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care spune c─â s-a ├«nt├ólnit ├«n noaptea de 8 spre 9 august cu ┼čeful Poli┼úiei Rom├óne, Liviu Vasilescu, cu ┼čeful Poli┼úiei Sector 5, C─ât─âlin P─â┼čtin, ┼či al┼úi ofi┼úeri de rang ├«nalt.

Emi Pian era unul dintre cei mai cunoscu╚Ťi interlopi din Bucure╚Öti ╚Öi ac╚Ťiona ├«n sectorul 4 jpeg
Uciderea interlopului Emi Pian a declanșat cea mai mare criză din ultimii 10 ani din lumea interlopă

┼×eful IGPR: ÔÇ×Un demers legal, f─âcut cu bun─â credin┼ú─âÔÇŁ

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne ┼či Poli┼úiei Rom├óne au precizat c─â imaginile arat─â poli┼úi┼čti afla┼úi ├«n misiune ┼či c─â ace┼čtia au ac┼úionat ├«n cadrul unei ac┼úiuni care a vizat prevenirea unor noi incidente la ├«nmorm├óntarea interlopului Emi Pian. ┼×eful IGPR, Liviu Vasilescu, spune c─â a fost ÔÇ×un demers care este absolut legal, f─âcut cu bun─â credin┼ú─âÔÇŁ.

VIDEO EXCLUSIV Dovada c─â ┼čtabii Poli┼úiei au b─âtut palma cu Clanul Duduienilor. Imagini de la ├«nt├ólnirea de tain─â dintre oamenii legii ┼či interlopiÔÇ×A fost o opera┼úiune oficial─â a Poli┼úiei pentru a asigura prin toate mijloacele legale siguran┼úa cet─â┼úeanului. Aceast─â abordare a situa┼úiei pe care am avut-o, at├ót contestat─â de mul┼úi, a condus la un rezultat bun pentru c─â acum nu avem alte victime ┼či nu am avut imagini cu sute de persoane ┼či un poten┼úial scandal ├«n strad─â, care ar fi f─âcut mult r─âu nu doar Poli┼úiei Rom├óne ci chiar Rom├óniei. S─ân─âtatea ┼či lini┼čtea locuitorilor capitalei la acel moment au c├ónt─ârit mai mult dec├ót faptul c─â ac┼úiunea mea ar fi putut fi interpretat─â gre┼čit. Am f─âcut un demers care este absolut legal, l-am f─âcut cu bun─â credin┼ú─â ┼či a┼ča am reu┼čit s─â rezolv─âm lucrurile f─âr─â a escalada lucrurileÔÇŁ a declarat joi, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â, Inspectorul general al IGPR, chestorul principal Liviu Vasilescu. Acesta a dat asigur─âri c─â ÔÇ×nu a negociat ┼či nu o s─â negocieze niciodat─â siguran┼úa cet─â┼úeanului ┼či demnitatea poli┼úistuluiÔÇŁ.

image
┼×eful Poli┼úiei Liviu Vasilescu, la ├«nt├ólnirea cu un interlop al Clanului Duduianu foto: Adev─ârul

Oficialii MAI nu au răspuns întrebărilor presei

La r├óndul s─âu, secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu a explicat c─â s├ómb─ât─â, 8 august, instan┼úa de judecat─â a respins solicit─ârile anchetatorilor cu privire la efectuarea a 33 de descinderi domiciliare, unele dintre acestea ├«n Capital─â, iar ├«n acest context anchetatorii au adoptat ÔÇ×cea mai eficient─â solu┼úie legal─âÔÇŁ

Citește și:

Cine a fost Emi Pian, interlopul ucis pe str─âzile Capitalei. Era liderul clanului Duduianu

Interlopul Emi Pian, ├«nmorm├óntat. C├óte persoane l-au condus pe ultimul drumÔÇ×Evenimentul din Bucure┼čti de la ├«nceputlul lunii a fost permanent monitorizat de c─âtre mai multe structuri din MAI, misiunea noastr─â fiind de a preveni producerea unor incidente grave urmare  a analizelor de risc (...) Existau  informa┼úii c─â la procesiunea de duminic─â, 9 august, erau a┼čteptate s─â participe aproximativ 3000 de persoane. Aceast─â situa┼úie putea s─â duc─â la r─âsp├óndirea infec┼úiei cu noul coronavirus. De asemenea, exista riscul unor acte de violen┼ú─â. ├Än s─âpt─âm├óna respectiv─â structurile MAI au organizat la nivel na┼úional mai multe ac┼úiuni pentru descurajarea escalad─ârii conflictului. Nu fugim de responsabilitate, cred c─â aceste ac┼úiuni mediatizate ├«n ultima perioad─â au ar─âtat implicarea noastr─â ├«n activit─â┼úile de combatere a criminalit─â┼úiiÔÇŁ a declarat Despescu. Cei doi oficiali ai MAI ┼či IGPR nu au r─âspuns ├«ntreb─ârilor presei legate de acest subiect.

Klaus Iohannis i-a cerut explica╚Ťii lui Marcel Vela

Pre┼čedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, ├«ntrebat dac─â a discutat cu ministrul de Interne Marcel Vela dup─â apari┼úia imaginilor de la ├«nt├ólnirea unor ┼čefi din Poli┼úie cu interlopi din clanul Duduianu, c─â a cerut explica┼úii ministrului de Interne cu mult timp ├«nainte s─â fie publicate aceste lucruri. ┼×eful statului a ad─âugat c─â a primit aceste explica┼úii ┼či va cere reprezentan┼úilor MAI s─â spun─â public ce s-a ├«nt├ómplat acolo.

image
┼×eful Poli┼úiei Liviu Vasilescu, la ├«nt├ólnirea cu un interlop al Clanului Duduianu

ÔÇ×Da, am cerut explica┼úii ministrului de Interne cu mult timp ├«nainte s─â se publice aceste lucruri. Am primit explica┼úiile dar nu cred c─â e rolul meu s─â comentez ce s-a ├«nt├ómplat acolo. Le voi solicita celor de la MAI s─â v─â explice public despre ce a fost vorbaÔÇŁ, a afirmat Klaus Iohannis, chestionat miercuri la Cotroceni dac─â i-a cerut explicat lui Marcel Vela privitor la acele imagini ┼či dac─â exist─â la nivel na┼úional un fenomen de c├órd─â┼čie ├«ntre interlopi ┼či poli┼úi┼čti.

├Äntrebat dac─â s-ar impune demisia lui Marcel Vela din func┼úia de ministru de Interne ┼či convocarea unei ┼čedin┼úe a CSAT, ├«n contextul apari┼úiei acestor imagini, pre┼čedintele Iohannis a replicat: ÔÇ×Cred c─â aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei ├«n cauz─â, de ┼čefii din Poli┼úiei (...) ┼či cred c─â atunci se vor l─âmuri lucrurile ├«n spa┼úiul publicÔÇŁ.

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
image png
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg