De ce udă Primăria gazonul când ninge? Iată răspunsul!


    Aspersorul uda de zor rondul de la Universitate pe ninsoare Fotografii:Blitz
Aspersorul uda de zor rondul de la Universitate pe ninsoare Fotografii:Blitz

Gazon udat când afară ninge! O tâmpenie, o lipsă de responsabilitate ați putea spune când vedeți o asemenea scenă pe străzile Bucureștiului și nu numai. Dar iată însă că reprezentanții Primăriei Capitalei au un răspuns și pentru asta.

Pe 28 noiembrie, când în București ningea de rupea, aspersoarele udau de zor gazonul acoperit cu zăpadă, de la rondul din Piața Universității.

Ni s-a părut ceva incredibil și am imortalizat momentul. Evident că i-am întrebat pe cei de la Primăria Capitalei de ce nu au oprit sistemul de irigații, care are rostul lui în anotimpurile călduroase. Iată răspunsul!

”Vă informăm că în data respectivă, Administrația Lacuri, Parcuri, Agrement București a avut în teren o echipă de lucru pentru golirea instalațiilor de udat din mai multe locații, printre care și cea menționată mai sus. Din motive obiective nu s-au putut rezolva într-o singură zi toate locațiile, astfel încât această instalație a fost golită și scoasă din funcțiune ziua urmatoare, în data de 29.11.2018”.

Asta în condițiile în care specialiștii spun că un aspersor cu debitul de 1,5 mc/h, consumă timp de 15 minute 370 l de apă. Enorm! Mai ales că sistemele de irigații din tot orașul sunt lăsate să stropească aiurea ore în șir.

Cei de la Primăria Cpaitalei spun că sistemul funcționa pentru că trebuia golit de apă
Cei de la Primăria Cpaitalei spun că sistemul funcționa pentru că trebuia golit de apă

Din cauza consumului ridicat de apă, fermierii au renunțat la ele și udă plantele cu ajutorul unui sistem bazat pe picurare, care reduce costurile la mai bine de jumătate.

ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
FotoJet jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
ramona si cazacu jpeg
shakira frauda gettyimages 492044333 jpeg
imelda staunton netflix jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg