De Florii, Bucureştiul miroase a peşte prăjit
La grătar sau la proţap, în saramură sau în borş, cu mămăliguţă şi mujdei. Toate delicasele pe bază de peşte pot fi degustate de Florii, în Capitală. Bucureştenii, dar nu numai, au parte astăzi de un festin gastronomic pe cinste, exclusiv pe bază de peşte.
De Florii se mănâncă peşte, aşa că gospodari din toată ţara şi-au dat întâlnire în parcurile Capitalei şi au încins grătarele încă de ieri dimineaţă. Păstrăvul, dorada, crapul de Dunăre, scrumbia, dar şi scoicile sau icrele de ştiucă, toate acestea au făcut deliciul celor care au trecut ieri prin parcurile IOR şi Lumea Copiilor, în timp ce, la Agronomie, Don Mariano şi-a răsfăţat clienţii cu celebrii săi mici şi cârnăciori din carne de peşte.
Vedeta festivalului de Florii a fost scrumbia, specie de peşte care poate fi găsită şi preparată numai în acestă perioadă. „Am pregătit o tonă de scrumbii de Dunăre pe care le vom prepara la grătar. În plus, vrem să ne surprindem musafirii şi cu un borş nemaipomenit, într-un ceaun de 500 de litri”, ne-a arătat Daniela Gel (45 de ani). La târgurile din Capitală, care sunt deschise şi azi, vizitatorii sunt aşteptaţi şi cu alte delicatese: sarmale maramureşene, magiun de fructe după reţete de demult, dar nu vor lipsi nici pastrama de berbecuţ şi brânza de burduf.