De frica urșilor au montat un gard electric la spital

image
La Spitalul Jude╚Ťean din Miercurea Ciuc a fost montat un gard electric, de frica ur╚ÖilorFoto:SJU Miercurea Ciuc

De frica ur╚Öilor, la Spitalul de Urgen╚Ť─â din Miercurea Ciuc a fost montat un gard electric pentru a ╚Ťine la distan╚Ť─â ur╚Öii ce viziteaz─â des curtea unit─â╚Ťii medicale.

Vizitele tot mai dese ale ur╚Öilor din zon─â, care au ajuns s─â se plimbe periodic prin curtea Spitalului de Urgen╚Ť─â din Miercurea Ciuc, au determinat conducerea unit─â╚Ťii medicale s─â ia m─âsuri inedite┬á de protec╚Ťie.

Potrivit ziarmm.ro, un gard electric a fost montat pe o lungime de 600 de metri și dispune, deocamdată, doar de panouri de avertizare în limba română, urmând a fi instalate și unele în limba maghiară.

Panourile sunt amplasate ├«n spatele spitalului, la fiecare 50 de metri ╚Öi ├«n jurul cur╚Ťii din fa╚Ť─â, mai frecventate de pacien╚Ťi ╚Öi de personalul medical, la o distan╚Ť─â de 40 de metri unul de cel─âlalt, scrie ziarmm.ro.

Conform administratorului firmei care a montat panourile, amperajul curentului electric din gard nu pune ├«n pericol nici via╚Ťa oamenilor, nici pe cea a animalelor.

Montarea gardului electric de la spital a costat 2.600 de lei

Experien╚Ťa firmei de specialitate arat─â c─â gardul electric ╚Ťine departe ur╚Öii, animalul se sperie de impulsurile electrice ╚Öi nu se mai ├«ntoarce in locul respectiv.

Montarea gardului electric a costat 2.600 de lei. Mai mul╚Ťi ur╚Öi au fost v─âzuti ├«n zona din apropierea Spitalului Jude╚Ťean din Miercurea Ciuc, ├«n majoritatea situa╚Ťiilor animalele fiind alungate de catre echipaje de jandarmi. Luna trecut─â, un urs care a ajuns de mai multe ori ├«n zona din apropierea spitalului ╚Öi care a intrat ├«n mai multe cur╚Ťi a fost ├«mpu╚Öcat de v├ón─âtori, dupa ce Ministerul Mediului a aprobat extragerea lui.

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg