De luni se întoarce primăvara

Ultima actualizare:

    Ieri a nins viscolit în aproape toată ţara
Ieri a nins viscolit în aproape toată ţara

Uraa! Scăpăm de hainele groase şi de ghete. Ne-au speriat rafalele de vânt şi ninsoarea viscolită de ieri, dar din această dimineaţă se încălzeşte, iar ploile vor fi tot mai puţine.

Parcă ne-am întors în timp şi e din nou iarnă grea. Aşa ne-am simţit ieri dimineaţă când au căzut fulgi mari de omăt, viscoliţi de un vânt nervos. Străzile au fost aproape pustii până la orele prânzului pentru că afară a fost urgie: frig, ninsoare, vânt năpraznic. Liceenii care aveau ieri simularea unei probe de Bac au fost scutiţi de drum din pricina intemperiilor.

Meteorologii ne dau veşti foarte bune. Pentru astăzi, au restrâns mult aria de avertizare ”cod galben” de fenomene de iarnă, valabil doar pentru primele ore ale dimineţii. Doar în sudul Munteniei, Olteniei şi în Dobrogea mai sunt precipitaţii, posibil amestecate, ploi, lapoviţe şi fulguieli. Vântul se îmblânzeşte şi scade din intensitate, spun meteorologii ANM.  În vestul ţării apare soarele, iar temperaturile vor urca până la 9 grade azi, iar luni vor fi până la 13 grade, mai cald decât ar fi normal la această dată.

”Precipitaţiile vor fi puţine, iar vremea intră într-un proces de încălzire treptată care va continua pe tot parcursul săptămânii viitoare”, ne-a precizat Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Prăpăd în Europa

  • ITALIA. În Toscana a fost decretată stare de urgenţă din cauza vântului puternic, ale cărui rafale au atins 150 km/h. Trei persoane şi-au pierdut viaţa: un bărbat de 41 de ani strivit de o cădere de pietre, o femeie lovită de un copac doborât de vânt, iar un alt bărbat a fost proiectat cu bicicleta într-o camionetă de o rafală de vânt. 

  • BOSNIA. Mii de oameni au rămas fără căldură şi curent electric. Traficul rutier era paralizat în toată ţara. 
  • CROAŢIA. Vântul a avut forţa unui uragan - 200 km/h. Mai multe şosele au fost închise, iar circa 16.000 de oameni au rămas fără curent electric. Numeroase acoperişuri au fost distruse de vânt. La Dubrovnik s-au produs inundaţii, după ce două râuri au ieşit din matcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
Bangkok jpeg
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net