De supărare că nu are unde să-și vandă recolta, un sucevean a distrus-o pe toată cu tractorul

image
Momentul ├«n care pomicultorul trece cu tractorul peste arbu┼čti

Ajuns la cap─âtul r─âbd─ârii, un pomicultor din comuna Bune┼čti (Suceava) a decis s─â calce cu tractorul c├óteva sute de arbu┼čti de coac─âze ┼či agri┼če delicioase, pentru c─â n-are unde s─â v├ónd─â fructele.

├Än urm─â cu aproximativ opt ani, Sorin Baciu a decis s─â amenajeze o livad─â de nuci, pe o suprafa┼ú─â de dou─â hectare de teren. Patru ani mai t├órziu a plantat ├«ntre copaci aproximativ 2.000 de fire de fructe de p─âdure. Suceveanul s-a g├óndit c─â arbu┼čtii vor intra pe rod foarte repede ┼či ├«┼či va scoate investi┼úia ini┼úial─â, care se ridic─â la 4.000 de euro.├Än ultimii trei ani a ob┼úinut recolte frumoase, dar s-a izbit de problemele cu care se confrunt─â majoritatea micilor agricultori din Rom├ónia. Nu a g─âsit oameni dispu┼či s─â ├«l ajute s─â culeag─â fructele la ni┼čte pre┼úuri rezonabile. Culeg─âtorii i-au cerut 150 de lei/zi.

ÔÇ×Mi-a spus unul c─â f─âr─â 150 de lei/zi nu se coboar─â din bloc. La suma aceasta se mai adaug─â ┼či alte nevoi pe care le are muncitorul, adic─â m├óncare ┼či eventual un pahar de rachiu. C├óte agri┼če trebuie s─â v├ónd eu ca s─â recuperez banii? Sunt ├«ntr-o gaur─â total─â de trei ani. Nu ├«mi recuperez nici ├«ntre┼úinerea lorÔÇŁ, a povestit b─ârbatul pentru adevarul.ro.

Pentru c─â nu a avut alternativ─â, Sorin Baciu a apelat la rude ca s─â culeag─â fructele. C├ónd ├«n sf├ór┼čit a crezut c─â recupereaz─â banii investi┼úi, ┼či-a dat seama c─â nu are unde s─â le v├ónd─â. A ├«ncercat pe internet, a b─âtut la u┼ča unor cofet─ârii din Suceava, ba chiar a ajuns ┼či la hipermarket.

image
Ce a mai rămas în urma tractorului

ÔÇ×Am luat leg─âtura cu ni┼čte cofet─ârii, dar unul vrea 2-3 kg, altul 2-3 kg. C├ónd trag linia, pun benzin─â de banii ─âia, dar m─âcar nu se pierd. Pentru a putea intra ├«n centrele comerciale, trebuie s─â ai foarte mult─â fructe, mai cer ┼či ┼čpag─â, chiar dac─â sunt particulariÔÇŁ, a mai spus pomicultorul.

El consider─â c─â 2021 este cel mai greu an agricol de p├ón─â acum. Are peste o ton─â de fructe de p─âdure pe care n-are unde s─â le dea. Sup─ârat c─â agri┼čele se usuc─â pe arbu┼čti, ├«n dup─â-amiaza zilei de joi, 8 iulie, Sorin Baciu s-a urcat ├«n tractor ┼či a distrus fructele. Apoi a cobor├ót din utilaj ┼či vizibil afectat a spus, aproape ├«n ┼čoapt─â, c─â a renun┼úat la munca lui.  

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
image
image
image
image
sfintii petru si pavel jpg
calendar ortodox 2021 29 iunie sfintii apostoli petru si pavel gabriel toma chituc jpeg
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a