«De un an încerc să recuperez banii pentru reparaţii»

Ultima actualizare:

    Aşa arăta Volkswagenul Polo  al bucureşteanului după  „confruntarea” cu arborele
Aşa arăta Volkswagenul Polo al bucureşteanului după „confruntarea” cu arborele

Alexandru Popa (35 de ani) e un tânăr bucureştean pentru care iarna e mereu aducătoare de ghinioane. În decembrie 2014 şi-a găsit maşina distrusă de un copac doborât de viscol, în faţa blocului. De atunci duce o luptă aprigă în instanţă pentru recuperarea prejudiciului.

Cu trei zile înainte de Anul Nou, Alexandru Popa a primit o veste care l-a făcut să regrete că nu şi-a asigurat maşina împotriva calamităţilor. Un copac doborât de viscol i-a distrus autoturismul, lăsându-l pieton. “Am fost sunat de un vecin, care a văzut ce s-a întâmplat şi, atunci când am coborât în parcare, am fost şocat. Autoturismul meu era zdrobit de un copac, impactul fiind de-a lungul maşinii. Practic, nu mai aveam plafon, uşă spate pe dreapta, geamuri”, a spus acesta. Tânărul s-a adresat serviciului ADP din subordinea primăriei şi a aflat că acel arbore trebuia îndepărtat de multă vreme, deoarece era un pericol pentru trecători. Astfel şi-a dat seama că autorităţile locale poartă toată vina pentru avariile cauzate maşinii sale.

“Am luat legătura cu cei de la ADP sector 2, fiindcă evenimentul s-a produs pe un loc de parcare plătit. Ei s-au scuzat, susţinând că zona a fost toaletată mai demult, că au o firmă care se ocupă cu tăiatul copacilor şi că nu e vina lor”, îşi aminteşte tânărul. Alexandru s-a dus la biroul de accidente uşoare al Poliţiei, situat în cartierul Pantelimon, unde a primit o adeverinţă de reparaţii pentru service. “Preţul lucrării, după un periplu pe la mai multe unităţi, se ridica la 10.000 de lei. M-am dus cu devizul la ADP pentru a vedea cine plăteşte suma. Mi-au spus că ei nu au cum să plătească. Aşa am decis să-i dau în judecată”, ne-a spus Alexandru. În martie 2015 a depus dosarul la Judecătoria sector 2, iar abia în septembrie a avut prima înfăţişare. În noiembrie a fost al doilea termen, iar abia la un an de la incident instanţa i-a dat câştig de cauză. Însă decizia nu e definitivă, căci poate fi atacată de partea reclamată. Între timp, tânărul şi-a reparat maşina pe banii lui şi speră că nu va trece încă un an până va fi despăgubit.

Primăria plăteşte pentru avariile cauzate de copaci

Viscolul de acum două zile a distrus 132 de maşini doar în Capitală, unde au căzut 191 de arbori. Primăria sectorului 4 a iniţiat un proiect de hotărâre prin care urmăreşte despăgubirea tuturor şoferilor cu maşini avariate în urma copacilor prăbuşiţi, indiferent dacă aceştia sunt şubrezi sau nu. Dacă proiectul va fi aprobat, bucureştenii din sectorul 4 care au suferit daune se vor prezenta la Poliţia Locală pentru constatarea acestora, iar cu actul obţinut se vor adresa primăriei pentru despăgubiri. Condiţia e ca maşinile avariate să fi fost parcate regulamentar, în parcările de reşedinţă. „Procedura de soluţionare a cererilor va fi o chestiune de zile, nu de luni”, ne-a spus primarul interimar Daniel Băluţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net