De unde scoate Diaconescu 46 de milioane de euro?

Ultima actualizare:

    Diaconescu a fost însoţit la licitaţia  de ieri de Diana Voiculescu,  directorul general al OTV (foto: mediafax)
Diaconescu a fost însoţit la licitaţia de ieri de Diana Voiculescu, directorul general al OTV (foto: mediafax)

Omul de televiziune Dan Diaconescu a făcut show, timp de două zile, la Ministerul Economiei. A creat suspans, a comentat, a făcut aluzii, a lansat ipoteze fanteziste, mai ceva ca la el la OTV. Aşa a câştigat prima şi cea mai importantă tranzacţie din viaţa lui: combinatul Oltchim.

Licitaţie în direct, un show marca OTV. Ieri, a fost licitaţia pentru vânzarea acţiunilor Oltchim deţinute de stat, 54,8% din capitalul social.

Printre competitori de marcă s-a numărat şi Dan Diaconescu. Patronul OTV şi-a adus aminte că este de profesie inginer şi că are o mătuşă care a fost inginer chimist la Oltchim.

Deci nu ar avea nici o problemă să conducă colosul industrial cu peste 3.000 de angajaţi, a explicat preşedintele Partidului Poporului.

Ieri, a procedat ca la televiziunea pe care o conduce: a făcut oferta cu suspans, a pus condiţii, a comentat.

De o săptămână, angajaţii protestează zi de zi

simeon stalpnicul png

Şi a câştigat! El a făcut o ofertă de 203 milioane de lei (circa 46 de milioane de euro şi l-a învins pe principalul său competitor industriaşului Ştefan Vuza.

Şi acesta este un personaj cel puţin la fel de interesant ca şi Dan Diaconescu.

Miliardarul Ştefan Vuza (41 de ani) s-a făcut cunoscut, nu prin averea sa de 140 de milioane de euro, ci printr-o excentricitate care l-a costat 1 milion de euro.

Acum trei ani a plecat într-o călătorie exclusivistă de opt luni, în jurul lumii.

Succesul de ieri al lui Dan Diaconescu a fost umbrit imediat de premierul Ponta care i-a transmis la televizor că, dacă în 10 zile nu dă banii ofertaţi, va suporta rigorile legii.

Deşi iniţial a spus că banii nu-s o problemă pentru el, deoarece în spatele său e un mare investitor străin, aseară, la OTV, Dan Diaconescu chema oamenii să dea 5-10 lei pentru a cumpăra acţiuni la combinat.

Avere de peste 33 de milioane €

Boss-ul de la OTV locuieşte într-o vilă cochetă din cartierul Primăverii, care l-a costat 500.000 de euro.

Diaconescu are alte două case, de 250.000 de euro la malul mării şi de 250.000 de euro, la Sinaia.

Patronul OTV spune că ar avea un iaht de 500.000 de euro, un bloc în Băneasa cu şase etaje în valoare de un milion de euro, precum şi trei maşini de lux, în valoare totală de 925.000 de euro.

Forbes România a estimat că, în 2009, avea o avere de 33.425.000 de euro. Numai televiziunea OTV valora 30.000.000 euro.

Click! spune:

Oltchim Râmnicu Vâlcea, înfiinţată în anul 1966, este una dintre cele mai mari companii de produse chimice din România şi din Europa de Sud-Est, cu peste 3.000 de angajaţi. În 2007, compania exporta circa 78% din produse în 80 de ţări.

Compania mai deţine şi Fabrica de conserve Râureni, complexul Suinprod, firma Avicola Băbeni, Fabrica de nutreţuri Băbeni.

Combinatul e principalul sponsor al echipei feminine de handbal, de 18 ori campioană naţională şi finalistă a Ligii Campionilor în 2011. În acest moment, din lipsă de fonduri, echipa e în pragul desfiinţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lebada italia1 jpeg
image png
armata romana foto mapn jpg
carte pixabay jpg
moneda noua1 jpg
dodo munteanu instagram jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net