Debutul Dianei Șoșoacă: icoane, mir și tămâie

Ultima actualizare:

Îmbrăcată în costum popular, Diana Şoşoacă şi-a făcut apariţia marţi, la şedinţa de constituire a noului Parlament European. Ea a susţinut că va aduce la Strasbourg momentele cu care a devenit cunoscută la Bucureşti: satane, icoane şi ameninţări cu procese. „Adevărul” a fost prezent la Strasbourg şi a vorbit în exclusivitate cu europarlamentarul român.

Diana Şoşoacă  a descins în  costum popular  la Strasbourg. Fotografii: Remus Florescu
Diana Şoşoacă a descins în costum popular la Strasbourg. Fotografii: Remus Florescu

Diana Şoşoacă nu se dezminte! Europarlamentarul a venit în costum popular la şedinţa de constituire  noului Parlament European. Întrebată dacă va aduce la Strasbourg momentele „marca Diana Şoşoacă” din Parlamentul României, ea a răspuns: „Tot ce voi aduce va fi în limita regulamentului, pentru că eu sunt om al legii”. În contextul în care regulamentul Parlamentului European este mai strict decât cel din ţară, Şoşoacă a spus: „Atenţie că aici se încalcă drepturile omului şi m-am gândit să-i dau în judecată. Le-am şi spus şi celor din conducerea Parlamentului European”.

image

Deşi are mari şanse să fie dată afară din şedinţele Parlamentului European, în cazul în care repetă unele momente de circ din plenul parlamentului de la Bucureşti, ceea ce o va face să-şi modereze comportamentul, în ceea ce priveşte declaraţiile, Diana Şoşoacă nu şi-a schimbat stilul caracteristic. „Nu sunt radicală, eu nu sunt politically correct, eu spun doar adevărul. Eu nu pot să împachetez adevărul”, a explicat parlamentara pentru „Adevărul”.

Fără Ucraina şi fără LGBT

Şoşoacă şi-a început şi transmisiunile live pe reţelele sociale şi din Parlamentul European, acolo unde a fost trimisă de români. Ea a făcut marţi, 16 iulie, prima transmisiune live pe Facebook din plenul PE, unde s-a votat pentru noul preşedinte al legislativului european. Şoşoacă a tăiat ambele nume de pe buletinul de vot cu un „x” mare şi a scris cu pixul pe buletinul de vot, în engleză: „Niciodată cu Ucraina. Niciodată pentru UE actuală, Niciodată pentru LGBT. Niciodată pentru dictatura UE”. „Acesta este votul meu”, a mai spus ea, tot în engleză, adăugând încă o propoziţie pe buletinul de vot: „Întotdeauna pentru ţările independente şi suverane”.

Şedinţa de constituire  a noului Parlament European  s-a desfăşurat la Strasbourg
Şedinţa de constituire a noului Parlament European s-a desfăşurat la Strasbourg

Cât despre costumul popular cu care s-a îmbrăcat, ea a spus că e „semnalul meu că putem să ne unim pentru interese economice în care toate ţările să fie egale, dar ne păstrăm independenţa, suveranitatea, dar suntem pentru tradiţie, pentru creştinătate.”

A adus un preot să sfinţească birourile

Şoşoacă a susţinut că a adus de acasă icoane şi mir, deoarece „exact ca în Parlamentul din România aici se întâlnesc satanele. E opinia mea şi o spun clar. Ca şi în Parlamentul României o să aduc un preot să sfinţească birourile şi pe unde mai pot, e dreptul meu la religie, la exprimarea credinţei mele religioase. Am adus icoana Sfintei Paraschieva şi imediat s-a schimbat atitudinea tuturor”. Şoaşoacă spune că va asigura tămâierea Parlamentului European, deoarece „cele mai multe satane se întâlnesc aici”.

Roberta Metsola e noul preşedinte al Parlamentului European până în 2027. foto: European Parlament
Roberta Metsola e noul preşedinte al Parlamentului European până în 2027. foto: European Parlament

Fără grup parlamentar

Diana Şoşoaca a susţinut că nu s-a îndreptat către nici un grup parlamentar, deşi este dorită în mai multe, deoarece este avocată, vocală şi foarte curajoasă. „Ştiţi cum sunt numită, aici? Regina Parlamentului European”, a concluzionat ea, pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net