Decizie a comisiei antiplagiat: Kovesi și-a scris singură doctoratul

simeon stalpnicul png

Membrii Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) au stabilit joi că lucrare de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, nu reprezintă un plagiat. Aceștia au recomandat menținerea titlului de doctor, anunță președintele comisiei de Științe Juridice a CNATDCU.

Lucrarea „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, care i-a adus Laurei Codruța Kovesi titlul de doctor în drept, nu a fost copiată din alte lucrări științifice. Acesta este verdictul consiliului național care atestă originalitatea operelor cu caracter științific.  Mircea Adrian Bob, preşedintele Comisiei de Ştiinţe Juridice din cadrul CNATDCU, a declarat că decizia a fost de păstrare a titlului de doctor, scrie Mediafax.

Suspiciuni privind modul în care Kovesi a intrat în posesia titlului de doctor au apărut în 2012 când Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor. În ciuda deciziei de atunci, favorabilă lui Kovesi, deputatul Sebastian Ghiţă a lansat noi acuzații la adresa șefei DNA. Acesta a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat. În urma autodenunţului, a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. În replică, procurorul şef al DNA a susținut că nu a plagiat.

.

FotoJet (1) jpg
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub anamaria prodan png
cub amal george cooney png
concediu ingrijirea copilului jpg
cub ramona badescu png
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg