Decizie definitivă: Rovana Plumb nu este aptă pentru funcția de comisar european

image
Rovana Plumb nu a putut justifica convingător un împrumut de 800.000 de leiFOTO: adevarul.ro

Rovana Plumb nu a reușit să-i convingă de buna ei credință pe membrii Comisiei pentru afaceri juridice din cadrul Parlamentului European. Votul pentru numirea ei în funcția de comisar european nu a fost reluat, după decizia inițială de a nu da un aviz favorabil, din cauza unui împrumut de 800.000 de lei.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, citat de Digi 24.

De acum, urmează ca JURI să trimită o scrisoare către președintele PE, David Sassoli, care va comunica cu Ursula von der Leyen.

Apoi, președintele desemnat al Comisiei Europene urmează să decidă dacă va accepta acest rezultat sau va cere de la cele două guverne alte nominalizări.

Comisia JURI a dat, săptămâna trecută, un vot negativ în ceea ce o privește pe Rovana Plumb. Astăzi, ea a anunțat printr-un comunicat de presă că împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcția de comisar european a fost stins, oferind creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la consultări pentru desemnarea unui nou candidat

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la consultări pentru a desemna un candidat la funcția de comisar european din partea României, aceasta fiind „o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român”.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 30 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care o invită la consultări, miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Citește și:

Rovana Plumb, comisarul European care a promis 180 km de autostradă și sunt gata doar 21 km

Rovana Plumb NU va fi comisar european? Are probleme cu declarația de avere

sarah anamaria prodan jpg
claudia patrascanu copii png
image png
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
giselle si tom brady
Kate Middleton (3) jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Kate Middleton
„ genie jpg
1 zid jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg