Decizie definitivă: Sorin Oprescu rămâne în arest
Magistrații Curții de Apel București au decis, marți (6 octombrie), respingerea cererii lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu.
UPDATE. Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, marţi, cererea edilului de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arest la domiciliu, potrivit Mediafax.
Contestația primarului suspendat al Capitalei a fost judecată, luni, însă pronunțarea a fost amânată pentru marți.
Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel Bucureşti în jurul orei 12.00, fără cătuşe la mâini. La finalul, judecării cererii sale, el a fost dus înapoi în arest, tot fără cătușe. Măsura a fost luată după ce avocaţii au reclamat că Sorin Oprescu a fost scos cu cătuşe la mâini din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, deși suferise o intervenție medicală.
Discuţiile în cazul cererii lui Sorin Oprescu au durat aproximativ două ore, timp în care instanţa a ascultat pledoariile apărării şi acuzării, scrie gandul.info.
Avocaţii lui Sorin Oprescu au cerut înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu, contestând decizia luată în 25 septembrie, la Tribunalul Bucureşti. Apărarea a solicitat instanţei să ţină cont şi de afecţiunile de care suferă Sorin Oprescu şi a făcut apel în susţinerea cererii la decizii ale ICCJ şi ale Curţii Europene.
Procurorii au solicitat respingerea cererii de înlocuire a arestului preventiv, în condiţiile în care recent Tribunalul Bucureşti a admis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis în 6 septembrie pe numele lui Oprescu, mai relatează gandul.info.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor DNA, care îl acuză de luare de mită. Aceștia spun că, în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.