Decizie pentru arestații din dosarul ”Șpagă pentru permise și Înmatriculări”. Din cei 14 reținuți, 11 rămân închiși

Ultima actualizare:

    În urma perchezițiilor au fost reținute 14 persoane și descoperite adevărate averi obținute din șpagă
În urma perchezițiilor au fost reținute 14 persoane și descoperite adevărate averi obținute din șpagă

Tribunalul Suceava a decis ieri ca 11 din cele 14 persoane arestate din dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava să rămână încă 30 de zile în spatele gratiilor. Măsura a fost luată de un magistrat de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, gruparea din Suceava a fost constituită și era condusă de comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja. Potrivit monitorulsv.ro, acesta, în anumite zile, în funcție de numărul de candidați care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro. Sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiași zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia, responsabil cu “albirea banilor”. Persoana respectivă fie achiziționa diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuț, fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piața neagră a schimbului ilegal de valută.

Procurorii au confiscat 1.225.000 de euro
Procurorii au confiscat 1.225.000 de euro

Cine sunt acuzații pentru care a fost decisă măsura prelungirii mandatului de arestare

Măsura de prelungire a mandatelor de arestare a fost luată față de următoarele persoane: comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, fost șef al structurii, Cristian Blîndu, Nicolae-Cezar Macoviciuc, Iulian-Florin Mihăescu, Leon-Ionuț Mihăescu și Gheorghe Ionel Perijoc, cu toții angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări. Deasemenea au fost prelungite mandatele de arestare pentru Mihail Martin, ofițer al Direcției Generale Anticorupție, Structura Județeană Suceava, dar și față de Florin Bolohan, Costică Boicu, Ionică Mirăuță și Radu Popovici. Pentru ceilalți trei inculpați, Paul Alexandru Butnariu, Anamaria Pascal și Silviu Lucian Pandelea s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Audierile s-au efectuat prin sistem video, direct din arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, acolo unde persoanele în cauză se află de la finalul lunii noiembrie.

Citiți și

Dosarul mitei pentru permise de la Suceava. Cei 14 suspecți petrec Crăciunul în spatele gratiilor

Cum arată „mita din lighean”. Procurorii DNA au publicat imaginile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net