Declaratia 600 - cine depune, termen, formular online

simeon stalpnicul png
Declaratia 600. Declaratia unica a lui Eugen Teodorovici

Guvernul s-a ╚Ťinut de cuv├ónt ╚Öi a venit cu o nou─â variant─â a declara╚Ťiei 600, care a scandalizat sute de mii de rom├óni la sf├ór╚Öitul anului trecut. Conform premierului Viorica D─âncil─â, un draft al modului ├«n care vor fi stabilite ╚Öi pl─âtite contribu╚Ťiile sociale pentru veniturile extrasalariale a fost scos ├«n dezbatere public─â, joi, pe site-ul Ministerului de Finan╚Ťe.

Viorica D─âncil─â a declarat azi c─â ministrul Eugen Teodorovici are termen p├ón─â la 15 aprilie s─â vin─â cu o variant─â final─â a formularului bucluca╚Ö. P├ón─â atunci, un model de declara╚Ťiei ╚Öi modul de aplicare au fost postate pe site-ul ministerului pentru a fi discutate de to╚Ťi cei interesa╚Ťi. La scurt timp de la anun╚Ť, site-ul ministerului a c─âzut.

Cine depune declaratia 600 la ANAF

Conform premierului, noul formular, care va fi obligatoriu pentru rom├ónii care ob╚Ťin venituri din alte surse dec├ót cele salariale (activit─â╚Ťi independente, dividende, chirii, arend─â), va veni cu modific─âri importante:

Contribuabilii vor depune o singur─â declara╚Ťie, ÔÇ×├«n loc de ╚ÖapteÔÇŁ.

├Äncadrarea ca pl─âtitor de CAS ╚Öi CASS se va face ├«n func╚Ťie de venitul estimat pentru anul curent, indiferent care a fost venitul realizat ├«n anul precedent.

Termen de depunere pentru declaratia 600

Pl─â╚Ťile pentru impozitul pe venit, CAS ╚Öi CASS se fac la venitul estimat pentru anul curent ╚Öi nu la venitul realizat ├«n anul precedent.

Va fi un singur termen de plat─â: 31 martie a anului urm─âtor celui ├«n care se realizeaz─â veniturile.

Va fi eliminat─â obliga╚Ťia de a efectua termene anticipate, ÔÇ×ceea ce conduce la eliminarea dob├ónzilor ╚Öi penalit─â╚ŤilorÔÇŁ. Totu╚Öi, contribuabilul va putea alege s─â fac─â pl─â╚Ťi ╚Öi ├«n cursul anului.

Declara╚Ťia 600 online

Contribuabilii vor primi bonifica╚Ťie ├«n cazul efectu─ârii de pl─â╚Ťi ├«nainte de termenul-limit─â de plat─â.

Guvernul va ├«ncuraja depunerea Declara╚Ťiei 600 prin Spa╚Ťiul Privat Virtual al ANAF. ÔÇ×Pentru acest lucru se acord─â chiar o bonifica╚ŤieÔÇŁ, a declarat premierul Viorica D─âncil─â.

Calitatea de asigurat se va dob├óndi de la data depunerii declara╚Ťiei unice ╚Öi nu de la data efectu─ârii pl─â╚Ťii, a╚Öa cum este ├«n prezent.

Persoanele f─âr─â venituri sau cu venituri mici vor fi asigurate ├«n sistemul public de s─ân─âtate timp de 12 luni dac─â vor pl─âti CASS la nivelul a 6 salarii minime brute (6 x 1.900 lei), fa╚Ť─â de nivelul a 12 salarii minime brute, c├ót este ├«n prezent.

anamaria prodan3 png
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
1 meghan kate jpg jpeg
goia voltaj jpg
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
lacul vidra PNG
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
Kate Moss
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png