Declarații șocante! Băsescu acuză Schengen pentru criza refugiaților


    Declarațiile lui Traian Băsescu în legătură cu criza refugiaților devin din ce în ce mai asprefoto: Arhiva Personală
Declarațiile lui Traian Băsescu în legătură cu criza refugiaților devin din ce în ce mai asprefoto: Arhiva Personală

Problema refugiaților pune din ce în ce mai multă presiune pe țările europene, care încă nu au reușit să stabilească o soluție. În timp ce România ar trebui să primească aproximativ 6.000 de persoane venite din Orientul Mijlociu și Africa, liderii politici, dar și foștii lideri politici, se luptă împotriva acestor măsuri.

Acesta este și cazul fostului președinte Traian Băsescu, care devine din ce în ce mai drastic pe zi ce trece în privința refugiaților. Politicianul consideră că nu este datoria României să adăpostească persoanele care vor să obțină azil politic, și îndreaptă degetul spre Schengen atunci când vine vorba despre situația de criză, potrivit capital.ro.

„România trebuia să refuze ideea de cotă, dintr-un motiv simplu: România nu e stat membru Schengen. Colapsul sistemului Schengen s-a petrecut în statele membre Schengen și nu în România. Putem trimite nave în Marea Mediterană:  de exemplu, ne putem asuma sa nu mai acosteze nicio barca de refugiați pe insula Kos. Romania nu a invitat nici sirieni, africani, dna Merkel a vrut să-i primească, acum a închis frontierele.(...) N-au înțeles că nu e un proces care ține doar anul acesta”, a declarat Traian Băsescu, citat de capital.ro.

Mai mult, fostul președinte a adus cuvinte grele la adresa cancelarului austriac, căruia îi critică aspru măsurile luate în privința refugiaților. Iar nici politicienii noștri nu scapă din gura lui, acesta fiind nemulțumit în legătură cu măsurile luate în Consiliul din luna iunie.

„Cancelarul austriac e echilibrat, dar a devenit clovnul Europei cu amenințarea tăierii fondurilor structurale dacă nu primesc refugiati. Este fără precedent. (...) Încep să se trezească unii din liderii UE care au fost mari iubitori de refugiați și își au seama de riscuri. În ceea ce ne priveste, în mod categoric s-a făcut o mare greșeala la Consiliul din iunie cand România a aprobat cota”, a mai declarat el.

Declarațiile recente l-au adus în atenția CNCD

De câteva zile, Traian Băsescu continuă să facă declarații șocante. Unele dintre cele mai recente cuvântări privitoare la criza refugiaților l-a adus pe fostul președinte în vizorul Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce i-a acuzat pe imigranți că ar avea intenții teroriste.

„Ăştia vorbesc prin bombe. Îşi pun bombe în jurul brâului şi se detonează în staţii de metrou (...) Noi nu am reuşit să integrăm romii. Cum o să-i integrăm pe musulmani despre care nici nu ştii care sunt suniţi, care sunt şiiţi. Noi cu ungurii ne mai certăm, dar ăştia îşi pun bombe. Noi nu facem asta. S-ar putea să apară şi conflicte între musulmani. Cel mai tare musulmanii urăsc creştinii. Cea mai fugărită religie de către musulmani e cea a creştinilor. Şi şiiţii şi suniţii dacă vor să moară cineva se referă la creştini”, adeclarat Băsescu, în cadrul unei emisiuni difuzate la B1 TV.

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
cub adriana iliescu și eliza png
Prințul Harry jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
horoscop bani jpg
mihai bendeac jpg
image
image
image
image
image
image
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg
profimedia 0754235297 jpg