Demisia lui Victor Ponta: sechestru pe avere


    Demisia lui Victor Ponta: Procurorii pun sechestru pe o parte a averiiFoto: Click!
Demisia lui Victor Ponta: Procurorii pun sechestru pe o parte a averiiFoto: Click!

Demisia lui Victor Ponta, anunţată duminică seara (12 iulie), este urmată de punerea sub incluplare a acestuia, luni, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Şova. Procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru, potrivit unor surse judiciare.

Demisia lui Victor Ponta. Surse judiciare au declarat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus în mişcare acţiunea penală pe numele premierului şi i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Potrivit surselor citate, o parte din bunurile mobile şi imobile ale lui Victor Ponta vor fi puse sub sechestru de procurorii DNA, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Şova.

Demisia lui Victor Ponta. Premierul a declarat la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute, că nu a dat declaraţii în dosarul în care este cercetat şi că pentru audieri va reveni în luna august. El a precizat că până atunci ar trebui să fie finalizată expertiza financiar-contabilă care a fost dispusă în dosarul său, fără să precizeze care sunt obiectivele acestei expertize.

Întrebat dacă demisionează din funcţia de premier, Victor Ponta a spus: "Nu vreţi să facem politică în altă parte, nu la DNA? Ne vedem la partide, la Parlament". În timp ce mergea spre maşina cu care a venit la DNA, Ponta s-a oprit şi le-a reproşat jurnaliştilor că i s-a rupt o cârjă, din cauza îmbulzelii.

Demisia lui Victor Ponta, anunţată pe Facebook

Demisia lui Victor Ponta a fost anunţată la cinci zile după ce acesta s-a întors în ţară. El a publicat un mesaj pe Facebook duminică seară, în care anunţa că nu va mai "ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta era aşteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

"Există însă şi o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum şi de ce!). Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştiinţă decizia mea de nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care imi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevazută de Constituţie!)", se spune în mesajul adresat Rovanei Plumb, preşedintele CN al PSD , lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, precum şi membrilor BPN, ai CeXN şi Consiliului Naţional al partidului.

Demisia lui Victor Ponta, o simplă retragere temporară

Preşedintele interimar PSD Rovana Plumb a declarat, duminică, că demisia lui Victor Ponta este doar retragere temporară din fruntea partidului.

"Victor Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este pur şi simplu o retragere temporară", a spus Plumb, la RTV.

Rovana Plumb a precizat că liderul PSD a luat această decizie pentru până când îşi va demonstra nevionvăţia faţă de acuzaţiile care i se aduc. "Victor Ponta nu va mai ocupa nicio funcţie de partid până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse", a spus Plumb.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că demisia lui Victor Ponta nu are cum să afecteze buna funcţionare a coaliţiei de guvernare: "De altfel, am şi programat pentru luni să ne vedem şi consider la fel de important şi de necesar funcţionarea în bune condiţii a guvernului, Victor Ponta rămânând să-şi asume în continuare conducerea guvernului”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
marius buga pro tv foto facebook jpg
cub horoscop 1 gif
cub oana roman png
cladiri bucuresti jpeg
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg