Demisii în masă la Spitalul Floreasca din Capitală. Ce îi nemulțumește pe medici

Ultima actualizare:

    17 medici de la Spitalul Floreasca au demisionat Foto Click!
17 medici de la Spitalul Floreasca au demisionat Foto Click!

Spitalul Floreasca din Capitală se confruntă cu probleme de organizare internă după ce miercuri, 31 august, 17 medici de la UPU SMURD au anunțat că demisionează. Aceștia nu au menționat în scris motivul demisiilor, dar se pare că se datorează conducerii spitalului.

Cel mai probabil, „presiunea psihologică” și comportamentul abuziv al managerului interimar, Sorin Păun, i-au determinat pe 17 medici să demisioneze, relatează Medifax.ro.  

UPDATE: Discuțiile dintre Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății și cei 17 medici care au demisionat de la Spitalul Floreasca s-au încheiat după patru ore fără niciun rezultat.

UPDATE: Medicii care au demisionat și managerul Spitalului Floreasca au fost convocați la Ministerul Sănătății pentru a media conflictul. Au fost ținute până în momentul de față trei runde de mediere.

"Am informații despre un număr îngrijorător de mare de demisii, cunosc problema. Au existat două întâlniri de mediere la nivelul Ministerului Sănătății, două întâlniri convocate de mine. Senzația mea era că lucrurile merg într-o direcție bună. Se pare că nu este așa, este o situație foarte gravă. În seara aceasta am convocat a treia rundă de mediere la Ministerul Sănătății. Presupun că va fi ultima", a declarat ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

"Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică şi modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun", a declarat pentru sursa citată doctorul Bogdan Oprița, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.

"Managerul Sorin Păun refuză să semneze achiziţii, situaţia este aşa în tot spitalul, sunt laboratoare fără kituri de analiză, lipsesc de medicamente. În înregistrări, acele înjurături se întâmplau în sala de operaţie, acesta e comportamentului domnului doctor, agresează verbal, e lua de rezidenţii lui. Nu mai avem cu ce să ne facem treaba, în septembrie rămânem fără medicamente, fără kituri de analize, de două luni au fost mai multe întâlniri cu ministrul şi cu consilierii lui. Păun se apăra la aceste întâlniri, spunând că sunt minciuni faptul că nu ar fi medicamente. O să fie afectată şi activitatea din spital fiindcă elicopterul aparţine SMURD Bucureşti", a relatat nemulțumit Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii care au demisionat.

De asemenea, doctorii au mărturisit că nu le-a fost deloc ușor să-i trateze pe pacienți din cauza lipsei de resurse a spitalului. Medicii au declarat că au dat bani din propriul salariu pentru a cumpăra medicamente pentru cabinetele medicale:  "De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor şi la Ministerul Sănătăţii. S-au găsit soluţii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziţii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat şi noi medicamente din banii noştri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie".

La rândul său, managerul Spitalului Floreascaă, Sorin Păun, a confirmat faptul că deși nu i s-au prezentat în scris motivele demisiilor, în perioada următoare vor apărea anunțuri de angajare. "Săptămâna viitoare va fi publicat un anunţ pentru angajări. Demisia este un act unilateral. Nu e notat în aceste demisii niciun fel de motivaţii. Există o regulă în spital ca orice demisie să fie prezentată managerului şi discutată punctual. Când mă trezesc cu mai multe demisii, nu pot vorbi în colectiv ci cu fiecare în parte. În demisii nu se regăseşte motivul".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net