DIICOT a descoperit că un interlop din Timișoara a comandat asasinarea unui jurnalist

23 aprilie 2020
article img
Aici a fost găsit pistolul interlopului BoncuFoto:DIICOT

Detalii șocante au fost făcute publice de procurorii DIICOT din dosarul celui mai mare interlop din Timișoara, Lucian Boncu, cercetat pentru trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat. Boncu ar fi comandat asasinarea jurnalistului unui jurnalist din Timișoara

Tentativa de asasinat a ajuns la urechile polițiștilor de la crimă organizată în timp ce îi urmăreau pe liderii grupării interlope conduse de Lucian Boncu.

”Din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală. În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A.”, au anunțat procurorii DIICOT potrivit tion.ro.

article img
Lucian Boncu a fost arestat în octombrie 2019Foto: pressalert.ro

Din cercetări a reieșit că Boncu i-a dat un pistol celui care ar fi trebuit să comită omorul. Arma, de calibrul 7,65 mm, îi aparținea liderului interlop însă de frica unor posibile percheziții era ținută de unul dintre locotenenții lui și a fost adusă tocmai de la Caransebeș. Lucian Boncu, povestesc anchetatorii, le-a promis indivizilor că în cazul în care îl vor omorî pe jurnalist le va face cadou pistolul și îi va plăti. După întâlnire, suspecții s-au deplasat în apropierea locului în care locuiește jurnalistul, despre care tion.ro spune că se numește Dragoș Boța. S-au speriat însă după ce au văzut o mașină despre care au crezut că ar fi al poliției. Individul care ar fi trebuit să îl împuște pe jurnalist l-a contactat chiar pe un prieten polițist pentru a verifica mașina.

„De altfel, suspectul G.N. i-a transmis polițistului I.D., prin intermediul unei aplicații mobile, și o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliției, pentru a fi siguri că nu era o mașină folosită de organele de poliție. Pe parcursul cercetărilor, după audierea în calitate de martor, I.D. a devaluat către persoanele cercetate faptul că la D.I.I.C.O.T. se fac investigații referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care a dus la periclitarea și îngreunarea anchetei și a permis persoanelor cercetate să ia măsuri în vederea contracarării anchetei și influențării celorlalte persoane audiate în cauză, aspecte în raport de care numitul I.D. este în prezent cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de compromiterea intereselor justiției, prev. de art.277 alin.3 C.p”, povestesc procurorii DIICOT.

Anchetatorii povestesc că, în perioada 2017-2019, în Timișoara a acționat un grup infracțional organizat care se ocupa cu traficul de cocaină. Protecția grupării infracționale era asigurată de Lucian Boncu, un lider marcant din lumea interlopă din Timișoara, povestesc procurorii. Oamenii legii fac acum cercetări in rem într-un dosar penal disjuns, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Citiți și

Interlopul care a terorizat Timișoara, săltat pentru trafic de droguri! Cantitatea de ”iarbă” era uriașă

Uite unde cultivau drogurile traficanții!