Din 12 iunie intr─â ├«n circula╚Ťie Trenurile Soarelui 2021. 40 de garnituri vor circula spre mare ╚Öi Delt─â

image
Trenurile Soarelui 2021 intr─â ├«n circula╚Ťie ├«ncep├ónd din noaptea de 11 spre 12 iunie

├Äncep├ónd din noaptea de 11 spre 12 iunie, intr─â ├«n circula╚Ťie Trenurile Soarelui 2021. Potrivit celor de la CFR C─âl─âtori, 40 de garnituri vor circula spre sta╚Ťiunile de la mare ╚Öi Delta Dun─ârii.

Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători a pregătit un program variat.

Din noaptea de 11 spre 12 iunie, va fi prelungit─â circula╚Ťia unor trenuri spre Mangalia. Totodat─â, din 25/26 iunie vor fi introduse noi trenuri, ce vor avea ca destina╚Ťie exclusiv─â Litoralul ╚Öi Delta Dun─ârii.

Trenurile Soarelui 2021. Programul complet 

  • 38 trenuri directe (19 dus/19 ├«ntors) ╚Öi ramurile aferente care pornesc din principalele ora╚Öe, vor avea ca destina╚Ťie /plecare litoralul rom├ónesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 ├«ntors) au ca destina╚Ťie/plecare Mangalia;
  • 32 de trenuri (16 dus/16 ├«ntors) vor asigura leg─âtura capitalei cu litoralul ╚Öi retur (12 perechi din Bucure╚Öti Nord, 3 perechi din Bucure╚Öti B─âneasa, 1 pereche din Bucure╚Öti Obor);
  • Pentru c─âl─âtoria ├«n Delta Dun─ârii, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 ╚Öi RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe ├«ntreaga durat─â a sezonului, leg─âtura direct─â Bucure╚Öti Nord ÔÇô Tulcea Ora╚Ö ╚Öi retur. De asemenea, ├«n fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/2 ├«ntors) vor continua s─â circule ├«ntre Medgidia ╚Öi Tulcea.

Programul detaliat cu trenuri, rute ╚Öi ore de circula╚Ťie se afl─â aici.

Trenurile Soarelui 2021. Nout─â╚Ťile sezonului estival┬á

  • ├Än acest sezon, Trenurile Tineretului IR 1924 ╚Öi IR 1923 Sibiu ÔÇô Mangalia ╚Öi retur vor avea ├«n compunere vagon de dormit, iar pe distan╚Ťa Bucure╚Öti Nord ÔÇô Mangalia vor avea tarife de Regio Expres;
  • Pentru turi╚Ötii in Bra╚Öov leg─âtura cu Constan╚Ťa ╚Öi retur va fi asigurat─â cu patru perechi de trenuri directe printre care se num─âr─â ╚Öi noul tren IR cu condi╚Ťii de IC - Tomis Expres (IR 1686, IR 1688);
  • Trenul Regio 8024 de la Constan╚Ťa, pentru o accesibilitate mai mare va avea sosirea ╚Öi ├«n acest sezon ├«n Bucure╚Öti Nord ├«n loc de Bucure╚Öti Obor, cu oprire ╚Öi ├«n Bucure╚Öti B─âneasa.

Trenurile Soarelui 2021. Durata de parcurs a trenurilor de vitez─â

Cele 4 trenuri de vitez─â (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circul─â f─âr─â opriri intermediare ├«ntre Bucure╚Öti Nord ┼či Constan╚Ťa, ajung la destina╚Ťie ├«n dou─â ore - timp greu de atins ├«n condi╚Ťii legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucure╚Ötiului ├«n centrul Constan╚Ťei.

Durata c─âl─âtoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucure╚Öti ÔÇô Constan╚Ťa, este ├«n medie de circa 2 ore ╚Öi 20 minute.

Trenurile Soarelui 2021. Condi╚Ťii de c─âl─âtorie

Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a ├«nc─ârca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil ╚Öi instala╚Ťii de climatizare, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) ├«n anul 2020, ╚Öi chiar ├«n 2021.

Trenurile de lung parcurs au ├«n compunere vagoane de dormit ╚Öi cu╚Öet─â, iar vagoane restaurant sau vagoane prev─âzute cu bar se afl─â ├«n compunerea trenurilor IR 1944/ IR 1948 ┼či IR 1945/ IR 1949 Satu Mare  ÔÇô Mangalia ┼či retur, IR 1994 ╚Öi IR 1993 Craiova ÔÇô Mangalia ╚Öi retur, IR 1983 ╚Öi IR 1984 Bucure╚Öti Nord ÔÇô Mangalia ╚Öi retur, IR 1686 ╚Öi IR 1688 ÔÇ×Tomis ExpresÔÇŁ Bra╚Öov ÔÇô Constan╚Ťa ╚Öi retur.

Trenurile Soarelui 2021. Facilit─â╚Ťi pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi

Persoanele cu dizabilit─â╚Ťi motorii au posibilitatea de a se deplasa mai u╚Öor cu trenul spre ╚Öi dinspre litoral, beneficiind din partea CFR C─âl─âtori de servicii gratuite de asisten╚Ť─â (rezervarea locurilor speciale, ├«nso╚Ťire ├«n incinta sta╚Ťiei, asisten╚Ť─â la urcare/cobor├óre ├«n/din tren ╚Öi asisten╚Ť─â la bordul trenului).

Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări.

Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi g─âsite pe www.cfrcalatori.ro, la sec╚Ťiunea Asisten╚Ť─â PRM.

Trenurile Soarelui 2021. Un bilet pe ruta Bucure╚Öti-Constan╚Ťa, 59,6 lei

Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variat─â de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate ├«n detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la sec╚Ťiunea Trafic intern/ Oferte.

Pentru serviciile cuprinse ├«n programul special estival sunt valabile toate facilit─â╚Ťile de c─âl─âtorie acordate prin actele normative ├«n vigoare.

Tariful pentru o c─âl─âtorie cu loc rezervat pe ruta Bucure╚Öti Nord ÔÇô Constan╚Ťa este de 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a ╚Öi de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Dac─â se achizi╚Ťioneaz─â un bilet dus-├«ntors pasagerul beneficiaz─â de 10% reducere.

De asemenea, pentru cump─ârarea biletelor ├«n avans reducerea este de p├ón─â la 10% din tariful de transport. Elevii beneficiaz─â de gratuitate, iar studen╚Ťii de 50% reducere la c─âl─âtoria ├«n vagoanele clasa a 2-a.

├Än perioada programului estival de transport, turi╚Ötii au posibilitatea de a c─âl─âtori ├«ntre sta╚Ťiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dac─â vor achizi╚Ťiona biletele de la casele de bilete de pe sec╚Ťia Constan╚Ťa ÔÇô Mangalia.

La aceste trenuri InterRegio, pentru c─âl─âtoria pe ruta Constan╚Ťa - Mangalia ╚Öi retur, vor fi valabile ┼či abonamentele emise pentru trenurile Regio de pe aceast─â sec╚Ťie.

Trenurile Soarelui 2021. De unde cumperi biletele

Biletele pot fi achizi╚Ťionate cu o anticipa╚Ťie de 20 zile, de pe urm─âtoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de v├ónzare bilete din g─âri;
  • direct de la casele de bilete din g─âri ╚Öi distribuitori autoriza╚Ťi (agen╚Ťii de turism), unde este recomandat─â p─âstrarea distan╚Ťei fa╚Ť─â de celelalte persoane.

Pentru informa╚Ťii actualizate despre circula╚Ťia trenurilor, c─âl─âtorii sunt ruga╚Ťi s─â consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, sec╚Ťiunea Mers Tren Trafic Intern, s─â sune la num─ârul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la g─ârile CFR publicate pe site la sec╚Ťiuneainforma╚Ťii telefoniceÔÇô https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/ sau s─â se adreseze personalului nostru din sta╚Ťii.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Ministrul C─ât─âlin Drul─â, cu trenul la Podul Cernavod─â. De ast─âzi, s-au oprit lucr─ârile pe Autostrada Soarelui

CFR nu vrea să le plătească pasagerilor despăgubiri când întârzie trenurile. Iată motivul!

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
piscina borcea pelinel jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
FotoJet jpg
livia graur jpeg
livia graur familie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png