Din 2017 vom schia în Poiana Braşov, indiferent de anotimp!

Ultima actualizare:

Şi ce dacă este vară şi sunt peste 27 de grade pe pârtiile de la munte? Din 2017 vom schia chiar şi vara! Cu un echipament adecvat, condiţii optime şi mult curaj, absolut orice este posibil!

Janin Trifan este instructor în Poiana Braşov de peste 20 de ani. L-am întâlnit pe Pârtia Bradu din Poiana Braşov în mijlocul lunii august. Schiază sub privirile uimite ale turiştilor aflaţi în vacanţă în staţiunea montană. Toţi îl aşteaptă la baza pârtiei să vadă îndeaproape echipamentul miraculos care îi permite să schieze într-o zi din mijlocul verii.

Un astfel de echipament de schi pe iarbă începe de la 500 de euro. Schiurile sunt, de fapt, nişte şenile prinse într-un cadru metalic prevăzute cu mai multe role de plastic. Şi beţele sunt diferite faţă de cele folosite pe zăpadă. Sunt prevăzute la capăt cu o bilă din plută pentru a nu se adânci în pământ în momentul în care schiorul punctează pentru slalom (viraj). Clăparii, în schimb, pot fi aceiaşi pe care îi folosiţi iarna, doar legăturile trebuie să se potrivească!

Schiurile de vară nu pot fi folosite pe orice pantă acoperită cu iarbă. Locul ales trebuie să aibă iarba cât mai deasă şi tunsă scurt, fără denivelări şi fără buruieni.

Janin Trifan recomandă schiul pe iarbă doar pentru cei care deja ştiu să schieze pe zăpadă. Este dificil să controlezi şenilele pe o pantă, chiar şi lină, acoperită cu iarbă. Ai nevoie de mai multă putere în genunchi decât la schiatul pe zăpadă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net