Directoare în primărie, zilier la sfârşit de săptămână

Din luna aprilie 2011, de când a intrat în vigoare Legea zilierilor, Viorica Marcu, de pe funcţia de director executiv al Direcţiei Serviciului Public, nu a ratat nici o sâmbătă sau duminică în care să nu se ponteze ca muncitor necalificat. Totul a fost posibil chiar dacă, de luni şi până vineri, ea conducea acea Direcţie din cadrul Primăriei Bacău.

Mai exact, ea a încasat suma de 54 de lei pentru fiecare zi de sâmbătă şi duminică începând cu luna aprilie 2011 şi până în decembrie 2012, când a obţinut un loc de deputat USL într-unul din colegiile băcăuane şi a fost nevoită să renunţe la funcţia din Primăria Bacău. Neregula a fost descoperită de inspectorii Curţii de Conturi, însă raportul cu concluziile controlului va fi făcut public abia luna viitoare. În cazul în care se va decide că banii au fost încasaţi ilegal şi că la mijloc e vorba despre un conflict de interese, Viorica Marcu riscă să returneze la bugetul local suma de aproximativ 9.000 de lei.

Deputata USL Viorica Marcu recunoaşte că aproape un an şi jumătate a lucrat ca zilier în cadrul Direcţiei pe care o conducea, însă este convinsă că nu a încălcat nici o lege. "După disponiblizările făcute de Boc în 2010, la serviciul pe care eu îl conduceam am rămas o mână de oameni. Apoi s-a dat Legea zilierilor şi pentru mine a fost ca o gură de oxigen. Sâmbăta şi duminica erau zilele mele libere şi în acest timp am fost coordonator, adică supraveghetor la unele lucrări de măturat sau de îngrijire a spaţiilor verzi. Nu e nimic ciudat în asta! Am făcut o muncă şi pentru ea am fost recompensată!", a declarat deputatul Viorica Marcu.

Merisoreanu si Ionela Prodan
traian basescu 0 jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle png
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Elvira Deatcu Andreea Esca
cană de ceai
Aleksandr Dughin, la funeraliile fiicei sale, Daria Dughina FOTO Profimedia
ips teodosie foto calin gavrilas
image
image
image
image
traian basescu 0 jpeg
cană de ceai
Crăciunul pe plajă
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina