Directoarea de la Hexi Pharma, la Parchetul instanţei supreme

Ultima actualizare:

    Flori Dinu este acuzată de 128 de infracțiuni de înșelăciune
Flori Dinu este acuzată de 128 de infracțiuni de înșelăciune

Flori Dinu, directoarea societăţii Hexi Pharma, a fost, luni, la Parchetul instanţei supreme pentru noi acte procedural, potrivit News.ro. este vorba de dosarul în care este acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Flori Dinu a stat câteva minute în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Jutiţie (PICCJ) şi nu a dorit să facă declaraţii nici la intrare şi nici la ieşire despre citarea sa de către procurorii care anchetează dosarul „Hexi Pharma”.

În acest dosar, procurorii au solicitat să fie analizate produse ale societăţii Hexi Pharma, de către un laborator din străinătate, ancheta fiind în faza finală de administrare a probelor.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face cercetări în cazul companiei Hexi Pharma pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Procurorii au probe că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai 2016, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzată de procurorii PICCJ că în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele".

În 12 mai 2016, Ministerul Sănătăţii a recomandat suspendarea folosirii produselor Hexi Pharma, orice utilizare după această dată fiind făcută pe răspunderea managementului spitalelor.

Ministerul Sănătăţii a făcut publice atunci rezultatele ultimelor teste de concentraţie efectuate în cazul produselor Hexi Pharma, potrivit cărora substanţele active au fost diluate şi de 4.200 de ori faţă de valoarea declarată. Produsele testate au fost prelevate din unităţi sanitare din judeţele Mureş, Călăraşi şi Braşov, iar analizele au fost efectuate în cadrul laboratorului ICECHIM.

image
image
image
image
image
image
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay