Doamna consul din Sydney, calvarul românilor din Australia: ”Mi-a răspuns nervoasă, zbierând necontrolat”


    Zeci de români care trăiesc în Australia se plâng de batjocura la care sunt supuşi de Daniela Stan, un diplomat care ocupă funcţia de consul FOTO: adevarul.ro
Zeci de români care trăiesc în Australia se plâng de batjocura la care sunt supuşi de Daniela Stan, un diplomat care ocupă funcţia de consul FOTO: adevarul.ro

Mai mulţi români rezidenţi în Australia se plâng că viaţa lor se transformă un calvar atunci când încearcă să-şi rezolve probleme la consulatul României din Sydney, condus din 2017 de un diplomat pe nume Daniela Stan.

Zeci de români care trăiesc în Australia se plâng de batjocura la care sunt supuşi de Daniela Stan, un diplomat care ocupă funcţia de consul în cadrul Consulatului General al României la Sydney, scrie adevarul.ro.

Daniela Stan a fost trimisă la post în 2017, iar de atunci au explodat plângerile legate de activitatea consulatului. Rezidenţii români stabiliţi în Australia vorbesc despre atitudinea nepotrivită a Danielei Stan faţă de funcţia pe care o îndeplineşte: tergiversează întocmirea unor acte, manifestă aroganţă, ţipă la oameni, le vorbeşte urât, îi descurajează să-şi reînnoiască actele româneşti, scrie adevarul.ro.

  • Viorica Balec locuieşte în Sydney. Femeia susţine că încearcă de peste 7 luni să afle ce acte îi trebuie pentru a-i face paşaport românesc fiului ei, născut în Australia. Mai întâi a încercat să discute cu consulul Daniela Stan cu ocazia Zilei României (2018). „Mi-a răspuns înţepat şi nepoliticos că trebuie să vin la consulat“, afirmă Viorica Balec. Femeia a mers la consulat în prima săptămână a anului 2019, dar a aflat că Daniela Stan este în concediu. În încercările de a afla de ce acte are nevoie, ce trebuie tradus, legalizat, şi pe ce acte are nevoie de apostila de la Haga, a primit acelaşi răspuns: trebuie să vorbească cu doamna Stan.
  • ”Nici până azi, la mai mult de şapte luni de când încerc să aflu, nimeni nu-mi spune care sunt actele necesare. Sunt sătulă şi am un gust amar întrucât personalul consulatului este aici să ne rezolve problemele, nu să ne pună beţe în roate sau să fie nepoliticoşi“, mai spune Viorica Balec, citată de adevarul.ro. 
  • O altă familie de români din Australia se plânge că atunci când au dorit să-şi reînnoiască paşapoartele româneşti (soţ, soţie, copil), consulul Daniela Stan le-a spus la telefon că au paşapoarte australiene şi „de ce se grăbesc aşa?“, apoi le-a închis telefonul. Oamenii aveau nevoie de acte deoarece încă au proprietăţi şi o afacere în România.
  • O altă româncă stabilită în Australia, Mihaela Togi, s-a chinuit 2 ani pentru a-şi reînnoi paşaportul. Femeia spune că experienţa sa cu diplomatul Daniela Stan i-a lăsat un gust amar. ”Toată programarea cu ea a fost o tortură psihică, o experienţă de neuitat. Aşa un comportament încă nu am mai întâlnit în Australia din partea unei persoane publice!“,a spus femeia, citată de adevarul.ro. Mihaela Togi povesteşte că, în anul 2017, a mers la Consulatul Român din Sydney, cu toate actele necesare, pentru un paşaport nou. ”Spre surprinderea mea mi s-a spus acolo de către Daniela Stan, pe un ton răstit, că «Nu aşa se face! Este nevoie de o programare!» şi că «De ce am nevoie de paşaport românesc din moment ce am paşaport australian?». Am fost atât de dezgustată de acea experienţă încât am renunţat atunci să mai aplic pentru paşaport românesc. M-am lecuit“, a declarat Mihaela Togi, citată de adevarul.ro.  Cu toate acestea, după doi ani, românca a reuşit să aibă din nou un paşaport al ţării natale. „Aceeaşi Daniela Stan mi-a dat paşaportul în acelaşi stil arogant, rece şi nemanierat al ei“, adaugă femeia.
  • Cristina Onassys locuieşte în Sydney şi are cetăţenie dublă, română şi australiană. Şi ea se plânge de comportamentul consulului Daniela Stan, în acest sens sesizând în anul 2018 chiar şi Ambasada României din Australia. Doar că sesizarea ei, confirmată chiar de ambasadorul Mihaela Nicolae, a rămas fără nici un rezultat. Problemele Cristinei Onassys au început în martie 2018, când a vrut să-şi reînnoiască două paşapoarte româneşti şi o procură care expira în iunie. ”Am sunat la Consulatul din Sydney şi am vorbit cu doamna Daniela Stan, căreia i-am explicat situaţia, cerându-i să-mi facă o programare. A refuzat şi mi-a spus să o sun la începutul lui aprilie. Am sunat pe 4 sau 5 aprilie şi mi-a răspuns nervoasa că este în concediu şi o deranjez, astfel încât, văzând că zbiară în mod necontrolat, am închis telefonul“, a spus femeia, citată de adevarul.ro.

Ce spune Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe a transmis reporterilor „Adevărul“ că „până la acest moment, la nivelul Centralei Ministerului Afacerilor Externe n-au fost recepţionate plângeri cu privire la activitatea persoanei în cauză“.

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg