Doamne, cât au suferit oamenii ăştia

Ultima actualizare:

    Cătălin (30 de ani) poate să respire  din nou după ce medicii  israelieni au rezolvat arsurile  căilor respiratorii şi infecţia pulmonară
Cătălin (30 de ani) poate să respire din nou după ce medicii israelieni au rezolvat arsurile căilor respiratorii şi infecţia pulmonară

Un mesaj emoţionant şi mult aşteptat de prieteni a venit, duminică (6 decembrie), de la mama lui Cătălin Ilniţchi, un fotograf rănit grav în incendiul din “Colectiv”. Cătălin este bine, a început să meargă, să vorbească şi e în afara oricărui pericol.

Buzoianul Cătălin Ilniţchi (30 de ani) se afla lângă scenă, făcea poze, în momentul în care flăcările au cuprins clubul “Colectiv”, în seara de 30 octombrie.  Ajunsese în ultimul moment la concertul trupei “Goodbye to Gravity”, după ce fusese anunţat de un coleg că nu poate veni şi l-a rugat să-i ţină locul.A suferit arsuri grave la nivelul capului şi mâinilor, dar şi pe căile respiratorii. De asemenea, plămânii i-au fost afectaţi de fumul gros rezultat în urma arderii buretelui de pe tavanul clubului. A fost dus cu salvarea la Spitalul Floreasca, în stare critică, iar, după aproximativ o săptămână, a fost transferat la Spitalul Sheba - Tel Hashomer din Israel, unde, de atunci,  o are alături pe mama sa. A fost supus multor intervenţii chirurgicale şi a trecut prin multe chinuri. Însă, duminică, a venit momentul ca mama sa, Tamara, să ne dea vestea bună: Cătălin este în afara oricărui pericol.

“A sosit mult-aşteptatul moment al anunţului despre îmbunătăţirea stării de sănătate a fiului meu Cătălin Ilniţchi. După o lungă aşteptare a evoluţiei în pozitiv, acum vă pot spune că se află în afara pericolului. Rezultatul intervenţiilor chirurgicale este bun şi toate rănile se prezintă în limitele aşteptate. Arsurile căilor respiratorii şi infecţia pulmonară au fost rezolvate. De câteva zile, a început să vorbească, să meargă şi a început deja şi recuperarea, cu toate că este încă la Terapie Intensivă a Secţiei de arsuri”, a scris pe Facebook mama lui Cătălin.

Fotograf de meserie,  buzoianul se afla în faţa scenei  când a luat foc clubul
Fotograf de meserie, buzoianul se afla în faţa scenei când a luat foc clubul

Femeia a mulţumit medicilor şi personalului medical de la SMURD, de la Spitalul Floreasca şi de la Spitalul Tel Hashomer “pentru dovada de înalt profesionalism şi căldură umană”. De asemenea, mama lui Cătălin mulţumeşte trupelor rock din Buzău care au organizat un concert caritabil pentru fiul ei, fotografilor implicaţi în expoziţia foto caritabilă - Catalin Ilnitchi#Colectiv  “De la fotograf la fotograf, de la om la om”, autorităţilor diplomatice şi consulare şi celor care au făcut donaţii pentru Cătălin, în mod public sau anonim.

Click! spune

În urma incendiului din clubul “Colectiv”, din 30 octombrie, 60 de oameni au murit din cauza arsurilor grave şi a intoxicaţiei cu fum. De asemenea, peste 150 de persoane au fost rănite. 69 dintre acestea au fost trimise la clinici din străinătate. Din păcate, nouă au murit.

Ajutaţi-l pe Matei!

simeon stalpnicul png

La aceeaşi clinică din Israel se află internat şi Cristian Matei (40 de ani), grav rănit la “Colectiv”. “Mumu”, cum îi spun apropiaţii jurnalistului ProTV, este vegheat în permanenţă de soţia sa. După o lună de tratamente, eforturile medicilor israelieni au început să dea rezultate. Matei, care a suferit răni pe circa 50 la sută din suprafaţa corpului (membre, faţă, cap, spate), a început să facă fizioterapie şi poate merge singur. Cei doi copii ai soţilor Matei, dar şi celelalte rude şi prieteni s-au rugat zilnic pentru o minune. Şi tu îl poţi ajuta pe Matei şi familia greu încercată a acestuia cu o donaţie în contul RO80RZBR0000060013056511, deschis la Raiffeisen Bank pe numele Matei Oana Andreea (soţia lui Mumu).

Răniţii încep recuperarea medicală

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Dorel Săndesc, a anunţat, ieri, că au fost stabilite spitalele în care se va asigura recuperarea medicală a răniţilor de la  “Colectiv”. “O comisie medicală va analiza fiecare caz pentru a le stabili un program adecvat de recuperare medicală. S-au stabilit spitalele în care se va asigura acest tratament de recuperare, ambulator sau, la nevoie, prin internare. De asemenea, programul de recuperare medicală va fi integrat într-un program de asistenţă psihologică şi socială, atât pentru pacient, cât şi pentru membrii familiei”, a declarat, luni, Săndesc. Comisia medicală va analiza fiecare caz, iar acolo unde există o recomandare pentru tratament în străinătate va face acest demers.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net