Doi bebeluși născuți prematur au fost infectați cu un virus necunoscut

bebelusi spital vaslui jpeg
Foto: Pixabay

S-a creat o stare de alertă la Spitalul de Urgenţă Vaslui, unde doi bebeluşi care s-au născut prematur s-au infectat cu un virus necunoscut, cel mai probabil luat din unitatea medicală.

Mămicile îngrijorate internate la Spitalul Judetean de Urgență Vaslui au reclamat că, în ultimele zile, mai mulți bebeluși s-ar fi îmbolnăvit din cauza unui virus din unitatea medicală.

Doi bebeluși au prezentat simptome de intoleranță digestivă și vărsături. Este vorba de un bebeluș dintr-o pereche de gemeni și de un alt bebeluș, din altă pereche de gemeni. Amândoi erau hrăniți printr-o sondă nazogastrică cu lapte matern.

Medicii au făcut mai multe analize, fiind luate probe din comportiment, de pe sânii și mâinile mamelor și de la cadrele medicale care au intrat în contact cu bebelușii.  Rezultatele probelor vor fi aflate la începutul săptămânii viitoare. Atunci se va afla dacă este vorba despre o infecție nosocomială. 

Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui, a declarat pentru Digi24 că cei doi bebeluși născuți în luna august au avut marți „manifestări specificice unor tulburări digestive, vărsături și intoleranță la mâncare”. „Copiii sunt bine, echilibrați, nu sunt în pericol, nu mai prezintă tulburări digestive și sunt hrăniți din nou cu lapte matern”, a precizat ea.

Eduard Popică, prefectul județului Vaslui, a declarat că Spitalul Județean de Urgență Vaslui „este renovat acum câțiva ani, e la standardele cele mai înalte din România, arată exemplar”.„Se vor lua măsuri, se vor analiza factorii. Măsuri de igienizare se vor lua, dacă se vor impune”, a spus acesta, potrivit sursei anterior menționate. 

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
BeFunky collage (28) jpg
soldati usi in timp ce se predau in Herson FOTO The Sun jpg
Annie Ernaux, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatura pe 2022 Foto EPA EFE
image
image
image
image
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub razboi ucraina 1 mic gif
traian basescu 0 jpeg