Doi piloţi s-au salvat înainte ca avionul să se izbească de pământ

simeon stalpnicul png
IAR 99 ┼×oim este un avion militar produs la Craiova

O nou─â tragedie aviatic─â a fost c├ót pe ce s─â se petreac─â, luni, 16 iulie, dup─â ce un avion IAR 99 - ┼×oim, cu dubl─â comand─â, s-a pr─âbu┼čit ├«n jude┼úul Bac─âu.

La bord se aflau doi militari, care, din fericire, au reu┼čit s─â se catapulteze c├ónd aeronava de ┼čcoal─â s-a pr─âbu┼čit ├«n cap─âtul pistei. Cei doi au ajuns ├«ntr-un lac de acumulare de unde au fost salva┼úi ├«n scurt timp de echipele de salvare plecate ├«n c─âutarea lor. Unul dintre militari a suferit r─âni u┼čoare.

Potrivit ministrului Ap─âr─ârii Mihai Fifor, avionul decolase de la Baza Aerian─â Bac─âu ┼či se afla ├«ntr-o misiune de antrenament. Incidentul are loc la o s─âpt─âm├ón─â dup─â ce un MiG 21 LanceR s-a pr─âbu┼čit ├«n timpul unui miting aviatic, la Baza Borcea. Pilotul a murit ├«n explozia produs─â dup─â pr─âbu┼čirea aparatului.

IAR 99 ┼×oim este un avion militar rom├ónesc, produs de Avioane Craiova SA.

├Äntrebuin┼úarea principal─â este aceea de avion de antrenament, dar este capabil s─â asigure ┼či misiuni de atac la sol, precum ┼či misiuni de recunoa┼čtere.

bani banca bancnote jpeg
FotoJet jpg
florin salam jpeg
FotoJet (1) jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
andrew tate 1 PNG
FotoJet (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg