Călător în România! Doi suedezi au fost fascinați de peisajele țării noastre: «Parcă ești în Elveția!»

România are un potenţial turistic uriaş, din păcate insuficient promovat de autorităţi. De multe ori, străinii care vin în ţară vorbesc la superlativ despre experienţele trăite aici şi atrag noi vizitatori. Doi tineri suedezi au fost încântaţi de priveliştile montane, dar şi de produsele de patiserie, scrie adevarul.ro.

Suedezii Oskar şi Dan, îndrăgostiţi de Transilvania.Capturi YouTube/Our First Impressions of Romania
Suedezii Oskar şi Dan, îndrăgostiţi de Transilvania.Capturi YouTube/Our First Impressions of Romania

Vacanţă savurată din plin! Oskar şi Dan, doi tineri din Suedia, au vizitat Bucureştiul, dar şi alte oraşe din România. Turiştii au fost plăcut surprinşi mai ales de Transilvania, „un ţinut al vampirilor”, după cum spun ei. România este pentru cei doi nordici a 89-a ţară vizitată şi o consideră una dintre cele mai frumoase.

Experienţa suedezilor a început pe aeroportul din Otopeni, iar a doua zi au pornit spre Transilvania. Primul obiectiv vizitat a fost Castelul Bran, apoi au ajuns la Braşov. La final, cei doi vloggeri au postat pe YouTube un filmuleţ cu aventurile lor în România.

Oskar, impresionat de  Castelul Bran
Oskar, impresionat de Castelul Bran

„Prima oprire este Castelul Bran, casa lui Dracula. Este destul de greu să intri în spiritul de vampir, când castelul este atât de frumos şi natura din jurul lui este fermecătoare (...) Cred că ar fi fost şi mai frumos dacă veneam de Halloween. După vizita de la castel, am fi vrut să mergem în citadela din Râşnov, dar am aflat că este în renovare. Acum o săptămână nici nu auzisem de Braşov, dar acum, că suntem aici, pot spune că este minunat”, relatează cei doi. 

Oskar, impresionat de  personajul Dracula
Oskar, impresionat de personajul Dracula

Tot în Transilvania, Oskar şi Dan au făcut cunoştinţă cu produsele de patiserie locale şi au fost daţi pe spate de explozia de gusturi. De la banalii covrigi şi până la ştrudele, băieţii s-au declarat fanii brutăriilor din România.

 „Wow, nici nu-mi aduc aminte când am avut atât de multe opţiuni vegane la o brutărie. Acest produs are scorţişoară şi migdale. Este foarte pufos, îi dau nota 9,5 - 10. Aici se pare că avem un covrig dulce. Ce rău îmi pare că nu sunt mai multe brutării româneşti în jurul lumii. Ultimul produs încercat este un ştrudel cu iaurt şi cireşe. Niciodată n-am gustat ceva atât de bun!”, exclamă Dan. 

La Braşov,  Dan a savurat  produsele  de patiserie
La Braşov, Dan a savurat produsele de patiserie

Cei doi nordici au decis să exploreze şi munţii României, aşa că au mers în staţiunea Poiana Braşov. Priveliştea de aici le-a tăiat suflarea, iar piscurile i-au trimis cu gândul spre Munţii Alpi.

„E ultima noastră zi în Transilvania. Vom merge la o staţiune de schi în apropiere de Braşov, înainte să ne întoarcem în Bucureşti. Nu simţi că mai eşti în România, pare că eşti Elveţia sau Germania, prin munţii Alpi”, încheie, extaziat, Oskar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

image
image
image
image
image
image
hudson hornet 1951 licitatie jpg
970 5 fotoADocea Untold jpg
jose ruben mexic zoo jpg
masina politie foto: pexels
urcior jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg