Dom’ ministru, ne-a stat pizza în gât ca să luăm bonul de bacșiș!

image
Am mâncat pizza rece, căci principala mea grijă a fost să alerg după bonul domnului TeodoroviciFoto: Roberto Sălceanu

Mâncarea livrată la domiciliu va avea un gust amar din 8 mai. De la această dată impozitarea bacşişului este obligatorie şi în cazul curierilor de pizza. Ca să primeşti bon pentru banii plătiţi în plus trebuie să te deplasezi la sediul firmei. Iată câţi bani şi cât timp te costă dacă vrei să fii darnic cu „băiatul de la pizza”.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vrea să scoată bani din piatră seacă.

image
Curierul a acceptat bacşişul, pe care l-a înregistrat în caietul de la firmă

Altfel nu se explică uşurinţa cu care a decis impozitarea cu 16% a bacşişului curierilor de pizza.

image
Am plecat cu maşina pentru a ridica bonul

Mai mult, cei care cumpără sunt obligaţi să ceară bon fiscal pentru banii lăsaţi cadou, iar pentru a-l primi trebuie să se deplaseze la sediul firmei. Deocamdată, nici un curier nu are casă de marcat pentru a elibera, pe loc, bon pentru bacşiş. Urmând sfaturile ministrului, am comandat pizza la redacţie, pentru care am plătit 30 de lei.

image
De azi, clienţii Pizza Hut pot lăsa bacşiş curierilor, pentru care vor primi bon

Am recompensat curierul cu 5 lei şi ne-am dus la firmă pentru bon fiscal. Fiindcă sistemul de impozitare e obligatoriu abia din 8 mai, cei de la pizzerie nu au fost pregătiţi. Am pierdut 20 de minute pe drum până la pizzerie şi înapoi şi am consumat, cu maşina, benzină de circa 3 lei.

image
Eugen Teodorovici, ministrul de finanțe, ne pune pe drumuri dacă vrem să-i lăsăm o "atenție" băiatului cu pizza

La întoarcere ne aştepta o pizza rece şi fără pic de savoare. Managerii pizzeriilor se gândesc să le impună angajaţilor să refuze bacşişul. Însă, ei ar putea fi nevoiţi să majoreze lefurile celor care livrează preparate la domiciliu, dacă îi privează de această sursă de venit consistentă. Un curier din Capitală e plătit cu cel mult 1.000 de lei lunar, însă leafa sa e completată de bacşiş, care ajunge uneori să egaleze salariul.

Amenzi de 2 milioane lei, în minivacanţa de 1 Mai

Minivacanţa de 1 Mai a fost adevărat coşmar pentru patroni. Nu mai puţin de 605 inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat 457 de restaurante, cluburi şi pensiuni din cele mai frecventate zone turistice, precum Băile Herculane, Bran-Moeciu, Căciulata, Cheia, Gura Humorului, Moneasa, Tuşnad, Zărneşti, Mamaia şi Vama Veche. În total, au dat amenzi în valoare de 1,96 milioane de lei, pentru lipsa casei de marcat, dar şi pentru neemiterea bonului fiscal. Din 102 localuri controlate de pe Litoral, două au fost închise pentru o lună. Cele mai multe nereguli au fost constatate în cluburile din Mamaia, unde au fost date 81 amenzi în cuantum de 280.000 lei.

image
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
FotoJet (1) jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
iulia albu
Noul stadion Farul FOTO Machetă Primăria Constanța jpg
Incendiu biserica din Tomis Plus FOTO Călin Gavrilaș jpg
image
image
image
image
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg