Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu, reţinuţi pentru corupţie

Ultima actualizare:

    Dorin Cocoş a fost căsătorit cu Elena Udrea, candidat la preşedinţia RomânieiArhiva Click!
Dorin Cocoş a fost căsătorit cu Elena Udrea, candidat la preşedinţia RomânieiArhiva Click!

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost reţinuţi luni noapte pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie în dosarul „Microsoft”.

Atât ei, cât şi afaceristul Nicolae „Niro” Dumitru au fost duşi la primele ore la DNA pentru a fi audiaţi în acest caz. Tot acolo a ajuns cu mandat de aducere şi Gheorghe „Pinalti” Ştefan.Omul de afaceri Dorin Cocoş este acuzat de spălare de bani şi complicitate la trafic de influenţă. Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori pentru corupţie.

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor
Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor

În 16 octombrie, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidenţial Dorin Marian, fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea, la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, Remus Truică şi Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, la tatăl preşedintelui Comitetului Olimpic, Adrian Petrache, precum şi la Fundaţia Dinu Pescariu, în dosarul Microsoft.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău, informează Mediafax.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net