Dosar penal, după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul examenului

examen evaluare nationala jpeg
Media ob┼úinut─â la Evaluarea Na╚Ťional─â reprezint─â un criteriu pentru admiterea elevilor la liceu

Poli┼úi┼čtii din Vrancea au deschis dosar penal pentru divulgarea informa┼úiilor secrete de serviciu sau nepublice, dup─â ce subiectele de la Evaluarea Na┼úional─â au ap─ârut pe Facebook ├«n timpul derul─ârii examenului, la ┼×coala "Ion Basgan" din Foc┼čani.

IPJ Vrancea a precizat, joi sear─â, c─â a fost deschis dosar penal ├«n urma sesiz─ârii Inspectoratului ┼×colar cu orivire la subiectele de la proba de Limba rom├ón─â a Evalu─ârii Na┼úionale.

ÔÇŁ├Än urma verific─ârilor efectuate, la nivelul Poli┼úiei Municipiului Foc┼čani a fost ├«nregistrat un dosar penal ├«n care se efectueaz─â cercet─âri sub aspectul s─âv├ór┼čirii infrac┼úiunii prev─âzute de articolul 304 din Codul penal, respectiv divulgarea informa┼úiilor secrete de serviciu sau nepubliceÔÇŁ, a transmis, joi, IPJ Vrancea, citat de News.ro.

Cercet─ârile au fost demarate ├«n urma sesiz─ârii c─â subiectele la Rom├ón─â au fost postate pe re┼úeaua de socializare la ora 10.39, practic ├«n timpul desf─â┼čur─ârii probei.

Faptele au avut loc la ┼×coala "Ion Basgan" din Foc┼čani unde directorul institu┼úiei anun┼ú─â o anchet─â intern─â pentru a afla cine a postat pe internet subiectele ├«n timpul examenului.

Totodat─â, o anchet─â a fost ini┼úiat─â de la Inspectoratul ┼×colar, care ca o prim─â m─âsur─â ├«n urma acestui incident a decis schimbarea comisiei de examen pentru proba de matematic─â, ├«nlocuitori fiind numai inspectori ┼čcolari.

La ┼×coala "Ion Basgan" sunt 102 elevi de clasa a opta care sus┼úin Evaluarea Na┼úional─â.

Ministrul Educa┼úiei, Sorin C├«mpeanu, a anun┼úat, la finalul probei de Limba rom├ón─â, c─â la trei ┼čcoli din ┼úar─â subiectele au fost publicate ├«nainte de ora stabilit─â de c─âtre minister.┬á

Citește și:

Subiecte Limba Rom├ón─â, Evaluare Na╚Ťional─â 2021. Ce-au avut de rezolvat elevii de-a VIII-a

Subiecte Matematic─â, Evaluare Na╚Ťional─â 2021. Ce au avut de rezolvat elevii din clasa a VIII-a

cub schimb─âri televiziuni png
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub andreea antonescu png
cub cheating wife png
image png
image png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg