Două fete aflate în grija Protecţiei Copilului din Suceava, obligate să se prostitueze

Ultima actualizare:

    Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

Două fete care erau în grija Protecției Copilului Suceava au fost salvate din mâinile mâinile unor proxeneți, în urma a 11 percheziții în județele Suceava și Maramureș. Una dintre aceste fete era minoră, iar cealaltă are 18 ani, însă tot în grija statului s-a aflat până la această vârstă.

Pe 9 iunie, procurii DIICOT și polițiștii criminaliști din Suceava au descins în 11 locații din județ, dar și în Maramureș, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism şi trafic de persoane. De anchetă erau vizaţi, într-o primă fază, doar trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani, din comunele Valea Moldovei şi Capu Câmpului, judeţul Suceava, însă ulterior cercul suspecţilor s-a mărit, scrie adevarul.ro

Anchetatorii susţin că tinerii au profitat de naivitatea şi vulnerabilitatea unei minore aflată în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi au obligat-o să se prostitueze. Însă copila nu este singura victimă. O altă tânără în vârstă de 18 ani, aflată tot în grija statului până la majorat, a căzut în plasa proxeneţilor.

Procurorii DIICOT susţin că membrii grupului infracţional ar fi fost sprijiniţi de alţi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, care s-ar fi preocupat de racolarea de clienţi şi ar fi asigurat transportul celor două persoane vătămate la domiciliul acestora sau în diferite unităţi de cazare din judeţele Suceava şi Maramureş. Cea mai mare parte din sumele de bani rezultate ar fi fost însuşite de proxeneţi.

Oamenii legii au ridicat 3 autoturisme, 10 telefoane mobile, cartele SIM, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. Șase persoane cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani au fost reținute sub acuzațiile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. 

Citește și: 

Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean! Va face parte din comisia de protecție socială

Fete minore, exploatate sexual de un cuplu într-un salon de masaj erotic din Iași

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net