Două locomotive s-au ciocnit în Giurgiu. Mecanicii, unul dintre ei băut, au fost grav răniți

Ultima actualizare:

Două locomotive care mergeau în sensuri opuse s-au ciocnit în timpul nopții, în județul Giurgiu, iar mecanicii au fost grav răniți. Accidentul feroviar vine după alte alte două incidente grave petrecute pe căile ferate române în luna martie, soldate cu un mort și 16 răniți.

image

Cele două locomotive, care aparțin unui operator privat, s-au ciocnit în jurul orei 3.00 între localitățile Chiriacu şi Toporu din județul Giurgiu, la un kilometru de Gara Toporu. Cei doi mecanici au ajuns la spital, grav răniți în urma impactului.

Unul din ei era băut, aparatul etilotest indicând 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat, relatează presa din Giurgiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu.

Mecanicii și încă un bărbat care se afla într-una din locomotive au fost răniți în impactul puternic. Echipajele sosite la locul accidentului i-au găsit pe cei trei conștienți și cooperanți. Cei doi mecanici au fost transportați la spital cu ambulanțele. Cel de-al treilea bărbat a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat transportul la spital.

Potrivit anchetatorilor, mecanicul de locomotivă care nu ar fi respectat semnalul de oprire s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, s-a constatat că una dintre locomotive nu deținea ordin de circulație, relatează Breaking News Giurgiu.

Accidentul nu a afectat liniile de cale ferată, dar cele două locomotive au fost serios avariate.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Pe data de 13 martie 2023, două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Roșiorii de Vede, accidentul feroviar soldându-se cu 12 răniți. Trenul de călători inter regio București - Arad a lovit un tren de marfă, operat de o companie privată și care transporta autoturisme Ford, pagubele fiind însemnate.

Pe 25 martie, o locomotivă scăpată de sub control a intrat în gara Giurgiu cu mare viteză izbindu-se de un tren staționat care se pregătea de plecare. În impact a fost ucisă o femeie de 53 de ani, conductor pe tren. Alte trei persoane au fost rănite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net