Dr. Emilian Imbri: ”Nu există tratament pentru Covid, indiferent ce formă de tulpină e acum”

Ultima actualizare:

    Dr. Emilian Imbri susține că valul 3 de Covid-19 e abia la început în Româniafoto: captură video
Dr. Emilian Imbri susține că valul 3 de Covid-19 e abia la început în Româniafoto: captură video

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeș" din București, a declarat la Digi24 că libera circulație va aduce toate tulpinile de virus care vor mai apărea și că este important ca oamenii să continue să se protejeze. Specialistul a subliniat că, indiferent de tulpina care devine dominantă la un moment dat, nu există un tratament pentru Covid-19.

"Ce trebuie să reținem e că aceste tulpini se multiplică, se transmit, că nu vin pe calea aerului, ci sunt purtate de oameni. Transmiterea e aerogenă, dar vectorul e omul. Libera circulație e clar că va aduce și toate tulpinile care vor mai fi descoperite”, a declarat dr. Imbri la Digi24.

Medicul a subliniat că România se află la începutul valului 3, spre deosebire de țările din vestul Europei, care au atins deja vârful de infectări în această etapă.

”Vreau să subliniez că suntem la început de creștere, de val 3. Ceea ce în alte țări se apropie de vârf, noi am început să simțim creșterea numărului de infectări. Indiferent ce fel de tulpină ei, o să vedeți că tulpina sud-africană o să fie la fel de numeroasă ca cea englezească și restul formelor.”

Citește și:

Directorul medical de la „Matei Balș”: „Ne e teamă că valul 3 va fi mai rău decât valul 2”

Dr. Imbri: ”Încă ce dezastre va putea produce în timp asupra organismului”

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din București a subliniat că cea mai mare problemă o reprezintă faptul că nu există încă un tratament pentru Covid-19.

”Indiferent ce tulpină ar fi, acest virus dă o boală care nu știm încă ce dezastre va putea produce în timp asupra organismului. Încă un amănunt esențial: nu există tratament, indiferent ce formă de tulpină e acum. Singurele medicamente se dau ca să oprim înmulțirea, să o încetinim în organism și practic ne limităm la a ști foarte puține lucruri încă și a nu ști foarte multe despre ce se va întâmplă în viitor.

Ceea ce trebuie să facem e să ne protejăm să nu uităm că vaccinarea e o formă prin care ne întărim organismul, dar că încă suntem expuși în a lua această boală", a declarat Emilian Imbri.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net