Dragnea: ”Activitatea MAE e foarte bună”

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea foto: arhiva Click!
Liviu Dragnea foto: arhiva Click!

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, duminică noaptea, că, în opinia sa, activitatea Ministerului de Externe este una foarte bună și că nu poate fi învinovăţit cu nimic pentru modul în care s-a desfăşurat procesul electoral în diaspora.

”În Paris numărul de secţii s-a dublat, faţă de votul precedent. În Londra, numărul de secţii a fost mai mare, iar numărul de cabine de vot din toate secţiile din diapora s-a mărit. Deci numărul de secţii din diaspora a fost mai mare decât la precedentele alegeri. Unde a greşit MAE? Preventiv au fost dublate numărul de secţii de vot”, a spus Dragnea. A pus la dipoziţie tot ce era nevoie ca urmare a decizilor BEC”, scrie Mediafax.  El a admis că, dacă ar sta câteva ore la coadă ca să voteze, ar fi foate supărat. ”Ceea ce ar fi foarte improtant e să ştim pe cine trebuie să ne supărăm sau dacă avem să ne supărăm pe cineva”, a subliniat acesta. Întrebat dacă imaginea României a avut de suferit ca urmarea a modului în care s-a desfăşurat votul în diaspora, Dragnea a spus: ”Şi noi putem hotărî acum, dacă nu am votat, să mergem în faţa unei secţii de vot să încercăm să dăm cu pietre, că acum vrem noi să votăm. Putem face lucrul ăsta”. În 2009, în diaspora s-a votat la 13 secunde, ieri, însă, votul fiecărui român a durat 20 de minte, din cauza birocrației introduse de Guvernul de la București. În plus, secțiile de vot au fost organizate la distanțe foarte mari de locurile unde se știe că locuiesc majoritatea românilor, au fost puține cabine, dar și ștampile, ceea ce a făcut ca mii de români din Paris, Londra, Roma, Viena, Haga, dar și din alte orașe din Europa să nu poată vota. Deși se știa că peste hotare sunt trei milioane de români cu drept de vot, au fost trimise de la București 600.000 de buletine de vot și au fost deschise doar 294 de secții.

”Jos Ponta”

Supărați că nu au reușit să pună ștampila pe buletinul de vot, oamenii au protestat. Au strigat lozinci împotriva premierului Victor Ponta, pe care-l consideră principalul vinovat pentru haosul creat. Printre lozincile protestatarilor s-au putut auzi ”Jos Ponta”, Secții de votare, nu catedrale”, ”În turul doi vrem secții noi”, ”Ăsta este un complot, nu ne luați dreptul de vot”, ”Ponta, nu uita, România nu-i a ta”, ”Ponta, nu uita, așa nu vei câștiga”, ”Solidaritate”. Totodată, manifestanții au intonat imnul Deșteapte-te române. Potrivit Realitatea tv, surse din cadrul BEC, au anunțat că mâine se vor lua măsuri pentru ca numărul de secții de votare să se dubleze, astfel ca în turul al-II-lea să nu mai existe astfel de probleme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net