Dragnea, atac la Iohannis. Cere recuperarea sutelor de mii de euro pentru casa din Sibiu

simeon stalpnicul png
Liviu Dragnea îi cere șefului ANAF să recupereze ”sutele de mii de euro” de la președintele IohannisFoto: Mediafax

Liviu Dragnea s-a lansat joi, 5 iulie, într-un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD i-a somat pe șeful ANAF, Ionuț Mișa, și pe ministrul de Finanțe să recupereze „sutele de mii de euro” de la Iohannis, pentru casa din centrul Sibiului pe care acesta a pierdut-o definitiv în instanță în urmă cu doi ani.

Liviu Dragnea i-a întrebat joi pe Ionuț Mișa și „onor ministerul de Finanțe condus de dl Teodorovici” dacă au „de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl Iohannis”.„Dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală. Nu vreau să îi întreb la telefon, îi intreb public”, a comentat Dragnea, acuzând că o plângere penală în acest dosar a devenit o „minge de ping-pong” între DNA și Parchetul Sibiu, deși este vorba de „case obținute prin fals și sute de mii de euro care nu mai sunt dați înapoi statului român”, a spus Dragnea, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, citat de Hotnews.  

Reacție ironică a ministrului de Finanțe

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că ideea unei amnistii fiscale este „foarte bună” și poate fi luată „în calcul” de ministerul pe care îl conduce.

„Ideea aceasta strecurată în discursul domului președinte, de posibila amnistie, chiar îi multumesc, este o idee foarte bună pe care să o luăm în calcul. Ca subiect, nu față de domnul președinte (Klaus Iohannis, n.r.), vă dați seama, dar un astfel de procedeu s-a mai aplicat în economie cu efecte foarte bune pentru economie și bugetul de stat”, a argumentat Teodorovici.

Klaus și Carmen Iohannis au pierdut în instanță un imobil din centrul Sibiului

Curtea de Apel Pitesti a respins, în februarie 2017, contestația în anulare formulată de familia președintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanță, o hotărâre irevocabilă.

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii. Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Bastea. Foștii chiriași au deschis procese în instanță, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept a lui Nicolae Bastea.

cub visarion alexa png
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
Adelina Pestriţu
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
alimente shutterstock 392741167 jpg
Kate și William
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg