Dragnea: „Legea salarizării este gata, va fi depusă în Parlament”


    Peste trei ani, un profesor universitar cu vechime și gradație maxime va avea un salariu de 11.337 lei
Peste trei ani, un profesor universitar cu vechime și gradație maxime va avea un salariu de 11.337 lei

Liviu Dragnea a postat pe pagina sa de Facebook principiile legii salarizării unitare, președintele PSD afirmând că proiectul de lege este gata și „urmează să fie depus în Parlament”, transmite hotnews.ro

Unul dintre principii este iararhizarea, salariul șefului fiind mai mare decât al subalternului, iar cei cu studii superioare vor câștiga mai mult decât cei cu studii medii. Demnitățile publice vor fi răsplătite mai bine decât funcțiile de conducere.

Demnitarii sunt ierarhizați în ordinea următoare: Președintele României, premierul, președinții Camerei, Președintele Înaltei Curți și al CCR, ministru, vicepreședinte Cameră/Senat, Avocatul Poporului, Șef Stat Major, senator, deputat, președinte ANI, secretar de stat, preferct, subsecretar de stat.

Salariile bugetarilor nu mai pot fi reglementate prin alte legi speciale, cu excepția BNR și ASF.

Vechimea va intra în salariul de bază, sporurile fiind de 0% pentrud ebutanți și de 25% după 20 de ani de muncă. Indemnizația de hrană va fi în valoare de două salarii minime brute pentru toți bugetarii.

Potrivit sursei citate, un medic rezident va avea anul viitor 5.700 de lei, iar un medic primar gr. V, ATI va încasa 16.672 lei. De asemenea, din 2018, o asistentă debutantă cu studii superioare ar urma să ia 3950 de lei, iar funcția de asistent principal cu gradație maximă va fi răsplătită cu 5.108 lei.

În învățământ, un profesor debutant de liceu va ajunge la 1962 de lei anul acesta și la 3.520 lei în anul 2020. Un profesor universitar cu vechime și gradație maxime va avansa de la 6.050 lei la 11.337 lei peste trei ani.

Un soldat simplu va avea o soldă de 2150 lei în 2020, față de 754 cât are acum, iar un general de armată va ajunge peste trei ani la o soldă de bază de 8.358 lei.

Un ambasador cu vechime maximă va ajunge de la 8.694 lei la 10.934 în 2020.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub ravan popescu png
cub valentina pelinel png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg